– Η Βρετανία είναι η τρίτη πιο σημαντική αγορά για τις γερμανικές εξαγωγές, μετά την Αμερική και τη Γαλλία!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Με πρόσφατη ανάρτησή της η βρετανική εφημερίδα “Express” επισημαίνει, ότι εάν η Βρετανία φύγει από την Ε.Ε. η γερμανική οικονομία θα υποστεί ζημιές δισεκατομμυρίων ευρώ με πάμπολλες γερμανικές εταιρείες να χρεωκοπούν!
Σύμφωνα με την εταιρεία ασφάλισης πιστώσεων και διαχείρισης κινδύνων “Euler Hermes” , ένα Brexit θα έπληττε βαρύτατα τις γερμανικές εξαγωγές, με την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να χάνει τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ οι μηχανολόγοι μηχανικοί και η χημική βιομηχανία θα χάσουν ακόμα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
«Οι Γερμανοί εξαγωγείς θα είναι οι μεγαλύτεροι χαμένοι από ένα Brexit» δήλωσε ο Ρον Βαν Χετ Χοφ, γενικός διευθυντής της “Euler Hermes” σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία, μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel”.
Σημειώνεται, ότι η Βρετανία είναι η τρίτη πιο σημαντική αγορά για τις γερμανικές εξαγωγές, μετά την Αμερική και τη Γαλλία.
Η “Express” σχολιάζει, ότι ενώ πιέζονται οι Βρετανοί να μείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί αλλιώς τους λένε, ότι θα… καταστραφούν, η ανάγκη που έχει η Γερμανία την Βρετανία για να πουλά τα προϊόντα της, είναι βέβαιο, ότι θα οδηγήσει σε νέα εμπορική συμφωνία μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ε.Ε. σε μια πιθανή αποχώρηση της Βρετανίας από την Ένωση.

GERMANY

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ