Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος.

Προς: Καγγελάριο Γερμανίας κ. Α. Μέρκελ.

Αγαπητή κ. Μέρκελ,

Σας εύχομαι ευτυχισμένα γενέθλια και κάθε καλό. Παίρνω ξανά το θάρρος να απευθυνθώ σε σας διότι συμβαίνει σήμερα να έχω και εγώ τα γενέθλιά μου και ως αρκετά μεγαλύτερός σας, σας ζητώ να αποκηρύξετε τα Σκόπια για την ανιστόρητη και θρασεία απαίτησή τους, χάριν των γενεθλίων σας και της ιστορικής αλήθειας.
Αφορμή στάθηκε η δεύτερη φορά κατά την οποία διστάζετε να λάβετε καθαρή και έντιμη θέση υπέρ ενός κράτους μέλος της Ε.Ε. όπως είναι η Ελλάδα, κατά την διάρκεια της ετήσιας συνάντησης ηγετών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας. Η πρώτη φορά ήταν όταν τον περασμένο μόλις μήνα, καλέσατε τα Σκόπια ως Μακεδονία στη Σύνοδο των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων στο Βερολίνο και σας έστειλα επιστολή διαμαρτυρίας, με όλα τα ιστορικά δεδομένα σύμφωνα με τα οποία είναι αδιανόητο μια δράκα Σλάβων το 700 μ.χ. να ισχυρίζεται ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου ως μακεδόνες, χίλια χρόνια πριν, όταν αν υπήρχαν, θα ήταν πάνω στα δένδρα σε ημιάγρια μορφή, ψάχνοντας τροφή μαζί με τα άλλα ζωντανά.
Ούτε καν για πολιτικούς λόγους ή άλλες σκοπιμότητες αιτιολογούν την προστασία τους και δη σε αντιπαράθεση με κράτος μέλος της Ε.Ε., αφού το μικρό αυτό κρατίδιο, το οποίο έχει όλους ανάγκη για την επιβίωσή του, δεν έχει τη δυνατότητα ή την δύναμη να αντιδράσει σε σκοπιμότητες ή συμφέροντα δικών σας ή των ΗΠΑ, των πιο δυνατών κρατών του κόσμου, αλλά αντιθέτως με μεγάλη τους προθυμία δέχεται όλα σας τα αιτήματα.
Επομένως δεν είναι κανένα βάρος το θέμα ονομασίας των Σκοπίων και δεν χρειάζεται κανένας συμβιβασμός, όπως επιπόλαια (;) ισχυριστήκατε στο Ντουμπρόβνικ, ούτε καν ως πολιτικό ελιγμό, διότι συγχρόνως προσβάλλετε την Ελλάδα, τον εταίρο σας στην Ε.Ε. και την ιστορικά δικαιωμένη. Όταν μάλιστα έχετε την απαίτηση από την Ελλάδα, λόγω ουκρανικού, ως κράτος μέλος της Ε.Ε., να συμμετέχει στα μέτρα εναντίον της Ρωσίας, ακόμη και να εμποδίζετε, αν όχι μας απαγορεύετε, την έλευση στη χώρα μας στην Πρόεδρο της Άνω Βουλής της Ρωσίας, κας Βαλεντίνας Ματβιένκο, η οποία αγαπάει την Ελλάδα, ως ελληνοσπούδαστη, αναγνωρίζοντας την πολιτισμική και πολιτική συμβολή της Ελλάδας στην ανθρωπότητα και επιθυμεί να μας επισκεφθεί.
Δεν νομίζετε ότι όλα έχουν όρια;, αλλά ποτέ να στρέφεστε εναντίον της Ελλάδας, ή τουλάχιστον να μας εξισώνετε με το νεοπαγές αυτό θρασύ κρατίδιο των Σκοπίων. Έχετε υποχρέωση πολλαπλή να πείσετε αν δεν θέλετε να επιβάλλετε στα Σκόπια, να λογικευθούν και να ξεχάσουν το όνομα Μακεδονία, ιδίως όταν ξεκάθαρα πλέον, έχουν επεκτατικές βλέψεις αποβλέποντας στο προσεταιρισμό της «Μακεδονίας του Αιγαίου», όπως αποκαλούν τη Μακεδονία μας και ας πάρουν όποιο άλλο όνομα επιθυμούν, όπως αυτό που είχαν πριν ο Τίτο ονομάσει την περιοχή αυτή ως Μακεδονία το 1948 για λόγους σκοπιμότητας.
Νομίζω ότι έχουμε το δικαίωμα να απαιτήσουμε από σας και όλα τα άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. να ταχθείτε με το μέρος της Ελλάδας και να στείλετε τελεσίγραφο στα Σκόπια να ξεχάσουν αμέσως το όνομα Μακεδονία ή παράγωγό του. Για συμβολικούς λόγους η επιστολή μου αυτή θα σταλεί στα ελληνικά και είμαι βέβαιος ότι θα βρείτε τρόπο να μεταφραστεί στα γερμανικά.
Με την προσδοκία να έχουμε ως Έλληνες μια θετική ανταπόκρισή σας, Διατελώ,
Όλως υμέτερος επαναλαμβάνοντας τις καλύτερες ευχές μου για τα γενέθλιά σας.
Νίκος Αναγνωστάτος e-mail: nanagnostatos@gmail.com thiakos.blogspot.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ