Να «τινάξει» στον αέρα τυχόν συμφωνία της ΕΕ με την Άγκυρα, φέρεται να απειλεί ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, εάν η Τουρκία δεν υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της!

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης φέρεται να έχει διαμηνύσει, ότι, εάν η Τουρκία δεν υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της, ο ίδιος δεν πρόκειται να αποδεχθεί άνοιγμα των παγωμένων κεφαλαίων των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, στο πλαίσιο της ευρωτουρκικής συμφωνίας για το προσφυγικό.
Συγκεκριμένα, ο ίδιος, ο Κύπριος Πρόεδρος δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα «Financial Times» τα εξής: «Ποτέ δε θα αποδεχθώ να με πιέσουν και ποτέ δεν θα δώσω την συγκατάθεσή μου, διότι διαφορετικά δεν έχω άλλη επιλογή, από το να μην επιστρέψω στην Κύπρο». Μάλιστα, ο ηγέτης της Κυπριακής Δημοκρατίας προειδοποιεί: «Δυστυχώς θα μπορούσα να πω, ότι θέτουν σε κίνδυνο την όλη διαδικασία. Θυσιάζουν την μοναδική ευκαιρία να βρεθεί λύση στο Κυπριακό ζήτημα, βάζοντάς μας σε τόσο δύσκολη θέση. Είναι μια πολύ λεπτή στιγμή και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή μας εξωθούν σε μία θέση, να πούμε «όχι» στην Τουρκία».

Αχμέτ Νταβούτογλου: «Προκλήθηκε καυγάς εντός της ΕΕ και οι εταίροι υποχρεώθηκαν πραγματικά να στραφούν κατά των Ελληνοκύπριων, με τρόπο σοβαρό»!

Στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, με τίτλο «Ο Κύπριος ηγέτης απειλεί να βυθίσει την συμφωνία της Μέρκελ για τους πρόσφυγες», υπάρχει ρεπορτάζ από το περιθώριο της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, φάνηκε να «καυχιέται» μετά την πρόσφατη Σύνοδο για τις παραχωρήσεις, που εξασφάλισε από την ΕΕ, λέγοντας σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους, πως «προκλήθηκε καυγάς εντός της ΕΕ» και ότι οι εταίροι «υποχρεώθηκαν πραγματικά να στραφούν κατά των Ελληνοκύπριων με τρόπο σοβαρό». Επιπλέον ο κ. Νίκος Αναστασιάδης αναφέρεται και στις συνομιλίες με την τουρκοκυπριακή πλευρά, λέγοντας, πως ο Μουσταφά Ακιντζί έχει εξαντλήσει τα όριά του. Μάλιστα, γι’ αυτόν τον λόγο ζητά από την τουρκική Κυβέρνηση, «όχι μόνον να ενθαρρύνει, αλλά και να υποστηρίξει τον κ. Ακιντζί, διότι αντιμετωπίζει προβλήματα».KIPROS

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ