-Έγινε αισθητός και στην Ρώμη, είχε εστιακό βάθος μόλις 4 χιλιόμετρα και ισοπεδωσε πολλά κτίρια σε πόλεις και χωριά της περιοχής.
Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι πολλών περιοχών της κεντρικής Ιταλίας, μετά τον φονικό σεισμό, που χτύπησε την χώρα, προκαλώντας θύματα και τεράστιες υλικές καταστροφές.
Ο Εγκέλαδος, που εμφανίστηκε ξανά στην Ιταλία, ξύπνησε μνήμες από την τραγωδία της Λ’Άκουϊλα και τον σεισμό του 2009, που στοίχισε τουλάχιστον 300 νεκρούς.
Ο τωρινός αυτός μεγάλος σεισμός έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης, 24.08.2016, στις 3:36 ώρα Ιταλίας (4:36 π.μ. ώρα Ελλάδας) και είχε ένταση 6,2 βαθμούς της κλιμακας Ρίχτερ, συγκλονίζοντας την κεντρική Ιταλία.
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλες τις κεντρικές περιοχές της χώρας ακόμη και στην πρωτεύουσα Ρώμη. Το επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με την κρατική RAI, βρίσκεται στο χωριό Ακούμολι στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι, 90 περίπου χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης, ενώ το εστιακό του βάθος, το οποίο είχε αρχικά αναφερθεί ως 14 χιλιόμετρα, ήταν μόλις 4 χιλιόμετρα, γεγονός, στο οποίο οφείλονται και οι μεγάλες καταστροφές.

Οι περισσότερες καταστροφές εντοπίζονται στο χωριό Αματρίτσε, το οποίο, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου του, «δεν υπάρχει πια»!

Ο σεισμός διήρκεσε περίπου 20 δευτερόλεπτα και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις περιφέρειες Ούμπρια και Μάρκε.
Όμως οι περισσότερες ζημιές εντοπίζονται στο χωριό Αματρίτσε, το οποίο, σύμφωνα με τον δήμαρχό του, «δεν υπάρχει πια»!
Ο δήμαρχος του Αματρίτσε, που στις πρώτες του δηλώσεις χρησιμοποίησε τη λέξη «δράμα» για να περιγράψει την κατάσταση στο χωριό, που έχουν εντοπιστεί οι μεγαλύτερες ζημιές από το σεισμό των 6,2 Ρίχτερ, είπε, πως «το χωριό δεν υπάρχει πια» και πως το μεγαλύτερο μέρος του έχει καταστραφεί. Αποκάλυψε δε, πως στα συντρίμμια ενός από τα σπίτια, που έχουν καταρρεύσει στο χωριό Ακκούμολι, έχει εγκλωβιστεί μια οικογένεια και τα μέλη της δεν δίνουν σημεία ζωής!
Σύμφωνα, πάντως, με τους πρώτους υπολογισμούς, σε δεκάδες ανέρχονται οι νεκροί και οι τραυματίες, ενώ οι ιταλικές Αρχές έχουν κινητοποιηθεί, και στις πληγείσες περιοχές έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για τον εντοπισμό επιζώντων και.την παροχή βοήθειας στους πληγέντες.

ITALIA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ