– Δηλώνει, ότι σκοπεύει να συζητήσει με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, του οποίου οι πολιτικοί χειρισμοί ανησυχούν όλο και περισσότερο τους Ευρωπαίους, «όλα τα σημαντικά ζητήματα»!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Τις «ζωηρές της ανησυχίες» από «ορισμένες εξελίξεις» στην Τουρκία, στεκόμενη ιδιαίτερα στις εξελίξεις στο Κουρδικό, εξέφρασε την παραμονή της επίσκεψής της στην Τουρκία, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας, πως σκοπεύει να θίξει τα ζητήματα «τόσο κατ’ ιδίαν, όσο και δημοσίως».
Σε συνέντευξή της, που δημοσιεύεται στην σημερινή κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας “Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung! (FAS) η κυρία Μέρκελ τονίζει, πως «εξυπακούεται, ότι ορισμένες εξελίξεις στην Τουρκία αποτελούν πηγή ζωηρών ανησυχιών», και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην «μεγάλη ανησυχία», που προκαλεί η άρση της ασυλίας των βουλευτών στην Τουρκία, μία απόφαση, που κατά την ίδια θα έχει «σοβαρές συνέπειες» για το πολιτικό προσωπικό των Κούρδων.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος σκοπεύει να συζητήσει με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, του οποίου οι πολιτικοί χειρισμοί ανησυχούν όλο και περισσότερο τους Ευρωπαίους, «όλα τα σημαντικά ζητήματα»

Η Γερμανίδα Καγκελάριος θα συναντηθεί αύριο με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και θα συμμετάσχει, επίσης, στην Σύνοδο για την ανθρωπιστική βοήθεια. Η ίδια τονίζει, πως με τον Ερντογάν, του οποίου οι πολιτικοί χειρισμοί ανησυχούν όλο και περισσότερο τους Ευρωπαίους, επιδιώκει να συζητήσει «όλα τα σημαντικά ζητήματα».
«Θα θέσουμε ιδίως επί τάπητος τις κριτικές για τις εξελίξεις στην χώρα, είτε δημοσίως, είτε και κατ’ ιδίαν», διαβεβαιώνει η κυρία Μέρκελ, καθώς πολλοί ψέγουν τους Ευρωπαίους, ότι αποδεικνύονται πολύ συγκαταβατικοί απέναντι στην Τουρκία, διότι η χώρα τούτη αποτελεί έναν ζωτικό παράγοντα για τη ρύθμιση των προσφυγικών ροών προς την Γηραιά Ήπειρο.

Το γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel” αναφέρεται στις ανησυχίες των Ευρωπαίων, σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής της πρόσφατης συμφωνίας με την Άγκυρα, που προβλέπει, ότι η Τουρκία θα αποστέλλει στην Ε.Ε. έναν Σύρο πρόσφυγα για κάθε παράτυπο μετανάστη, που θα επαναπροωθείται προς αυτήν

«Παρατηρώ προσεκτικά, το πώς η Τουρκία εκπληροί τις δεσμεύσεις της. Προς ώρας τις πληροί κατά τρόπον αξιόπιστο και προφανώς θα αναφερθούμε σε αυτά τα ζητήματα με τον Τούρκο Πρόεδρο», δηλώνει σχετικά η καγκελάριος.
Στην χθεσινή του έκδοση, το γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel” αναφέρεται στις ανησυχίες των Ευρωπαίων, σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής της πρόσφατης συμφωνίας με την Άγκυρα, που προβλέπει, ότι η Τουρκία θα αποστέλλει στην Ε.Ε. έναν Σύρο πρόσφυγα για κάθε παράτυπο μετανάστη, που θα επαναπροωθείται προς αυτήν. Οι τουρκικές Αρχές προκρίνουν ως υποψήφιους για αποστολή στην Ε.Ε. αρρώστους, ή «χαμηλού μορφωτικού επιπέδου», εμποδίζοντας τα πιο καταρτισμένα άτομα να φύγουν, γράφει το περιοδικό.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ