(c) www.elliniki-gnomi.eu «Εδώ και χρόνια, ο ελληνικός λαός υφίσταται ανυπολόγιστες ταλαιπωρίες, προκειμένου να εξοφλήσει ένα χρέος για το οποίο δεν είναι κατ’ ουδένα τρόπο υπεύθυνος"

-“Η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες έγινε άθυρμα στα χέρια της Αριστερής Κυβέρνησης”!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Καταπέλτης για την Κυβέρνηση Τσίπρα και τον ίδιο τον Έλληνα Πρωθυπουργό, αναφορικά με όσα συμβαίνουν τελευταία στην Ελλάδα, στον χώρο των ΜΜΕ, των τραπεζών και της Δκαιοσύνης, αποτελεί άρθρο, που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα “Frankfurter Allgemeine Zeitung”.
Με τίτλο «Το σύστημα Τσίπρα εκμεταλλεύεται τα ΜΜΕ, τις τράπεζες και την Δικαιοσύνη» και με υπότιτλο «Πώς η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες έγινε άθυρμα στα χέρια της Αριστερής Κυβέρνησης», ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Ρώμη, Τομπίας Πίλερ, αναφέρεται αναλυτικά σε όσα συμβαίνουν τοντελευταίο διάστημα στην χώρα μας και εκτυλίσσει το ιστορικό της δημοπρασίας, τον ρόλο της “Attica Bank”, τις πιέσεις προς τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Γιάννη Στουρνάρα, την αποχώρηση του Χρήστου Καλογρίτσα, που ήθελε να κάνει τηλεόραση, την έλευση του Ιβάν Σαββίδη, που δεν ήθελε να κάνει τηλεόραση ,και τις καρκινοβασίες του Συμβουλίου της Επικρατείας.

“Ο Αλέξης Τσίπρας, που διακήρυσσε περισσότερη δημοκρατία και τον αγώνα κατά της διαφθοράς, κάθε άλλο παρά άμωμος αποδεικνύεται – Τα πεπραγμένα του παραλληλίζονται περισσότερο με τις μεθόδους κομμουνιστών, που αναλαμβάνουν την εξουσία και θέλουν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την τηλεόραση”!

Η εφημερίδα, μεταξύ άλλων, επισημαίνει τα εξής:
«Η Κυβέρνηση Τσίπρα δημιούργησε μέσα σε λίγες εβδομάδες μια ολόκληρη σειρά σκανδάλων γύρω από την τηλεόραση, τις τράπεζες και τη δικαιοσύνη. Ειδικά ο Αλέξης Τσίπρας, που διακήρυσσε περισσότερη δημοκρατία και τον αγώνα κατά της διαφθοράς, κάθε άλλο παρά άμωμος αποδεικνύεται. Η αντιπολίτευση και ο κόσμος των μίντια στην Ελλάδα παραλληλίζουν τα πεπραγμένα του περισσότερο με τις μεθόδους κομμουνιστών, που αναλαμβάνουν την εξουσία και θέλουν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την τηλεόραση. Η Κυβέρνηση Τσίπρα προετοιμάζεται αυτόν τον καιρό να κλείσει πέντε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς με 2000 εργαζομένους και παράλληλα να δώσει την ευκαιρία σε δύο φιλικά διακείμενους επιχειρηματίες να ανοίξουν δύο φιλοκυβερνητικούς σταθμούς, αν και οι δύο “νέοι” δεν είχαν μέχρι σήμερα την παραμικρή σχέση με τα ΜΜΕ. Ούτως η άλλως η ΕΡΤ, που επανίδρυσε ο Τσίπρας με 1800 εργαζόμενους, είναι από καιρό απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την Κυβέρνηση.»FRANKFOURTI

“Η Κυβέρνηση ακολουθεί αυτή την στιγμή διπλή στρατηγική, καθώς, από την μια προσπαθεί να απαλλαγεί από δύο αντιπροέδρους του ΣτΕ, που τηρούν κριτική στάση απέναντί της, και από την άλλη να ξεφορτωθεί, με νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, το ταχύτερο δυνατόν τα ανεπιθύμητα κανάλια”

Στο άρθρο της “Frankfurter Allgemeine Zeitung” γίνεται εκτενής αναφορά και στις προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την συνταγματικότητα ή μη του Νόμου περί τηλεοπτικών αδειών. Γράφει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα: «Ο Τσίπρας, ωστόσο, είχε προνοήσει», γράφει το γερμανικό δημοσίευμα,, «προωθώντας σε ανώτατες θέσεις δικαστικούς, φίλα προσκείμενους στην Κυβέρνηση. Σ’ αυτούς ανήκει και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαος Σακελλαρίου, που ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2015. Ανέβαλε στην αρχή την επίμαχη συνεδρίαση, μετά την διεξήγαγε για να την διακόψει στην συνέχεια. Παρατηρητές στην Αθήνα φοβούνται, ότι ο τοποθετημένος από τον Τσίπρα, Πρόεδρος του ΣτΕ, Νικόλαος Σακελλαρίου θα συνεχίσει να χρονοτριβεί, μέχρις ότου κλείσουν οριστικά οι πέντε τηλεοπτικοί σταθμοί, που δεν πήραν άδεια, ώστε να έχουν δημιουργηθεί τετελεσμένα γεγονότα κατά την βούληση της Κυβέρνησης. Η Κυβέρνηση ακολουθεί αυτή την στιγμή διπλή στρατηγική. Από την μια προσπαθεί να απαλλαγεί από δύο αντιπροέδρους του ΣτΕ, που τηρούν κριτική στάση απέναντί της, και από την άλλη να ξεφορτωθεί, με νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, το ταχύτερο δυνατόν τα ανεπιθύμητα κανάλια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ