Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα a la carte σε μία νέα έκδοση που μόλις κυκλοφόρησε

Μία νέα έκδοση, με “Gefsis” και αρώματα ελληνικά, που αγκαλιάζει όλο το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας: Γη, Θάλασσα, Φάρμα, μαζί με το ισχυρό ένστικτο της Φιλοξενίας. Απευθύνεται σε επαγγελματίες μάγειρες, υμνεί την ελληνική δημιουργική κουζίνα, αναδεικνύει τις μοναδικές ελληνικές γεύσεις, ξυπνά μνήμες και τις αισθήσεις…

“Gefsis” είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Chef Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου, που θεωρείται ένας από τους κυριότερους εκφραστές της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας και είναι ευρύτερα γνωστός και ως Food & Styling Chef της τηλεοπτικής εκπομπής Master Chef Greece. Η νέα έκδοση κυκλοφόρησε επίσημα στις 10 Οκτωβρίου σε παγκόσμια αποκλειστικότητα από τις Εκδόσεις Gastronomy Essentials, είναι δίγλωσση (ελληνικά – αγγλικά) και την προλογίζει ο Δημοσιογράφος Γαστρονομίας Τάσος Μητσελής.

“Αυγό με ανθόγαλο και τρούφα ή με κρέμα σταμναγκάθι, Καλοκαιρινό μποστάνι, Γιουβαρλάκια σκορπίνας, Κανελόνι παστιτσάδα, Αρνί με αμπελόφυλλο, Αμυγδαλόπιτα…” Διαβάζοντας μερικούς μόνο από τους τίτλους συνταγών, ο αναγνώστης καταλαβαίνει αμέσως ότι πρόκειται για ένα ταξίδι με γεύσεις και αρώματα από την Ελλάδα. Από τον τίτλο και μόνο του βιβλίου προετοιμάζεται για μία μοναδική γευσιγνωσία, γεμάτη με ελληνική φύση, καλοσωρίσματα, αυγά, γλυκά, συνοδευτικά…

«Και να ‘μαστε λοιπόν με μια σπουδαία κατάθεση για επαγγελματίες μάγειρες που ξεχειλίζει από Ελλάδα. Φέρνει και πάλι με δημιουργικότητα στο προσκήνιο μια συναρπαστική κουζίνα, γεμάτη ιστορικότητα, ποικιλομορφία, δικά της αρώματα, εξαίσια υλικά, και μια πλούσια παράδοση που λειτουργεί σαν πυροκροτητής της σύγχρονης ελληνικής γεύσης και της θέσης που δικαιούται να έχει στο παγκόσμιο στερέωμα της γαστρονομίας». Τάσος Μητσελής.

Κάθε σελίδα του βιβλίου “Gefsis” δημιουργεί ανεξίτηλες αναμνήσεις. Για τον Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο οι παραδοσιακές συνταγές λειτουργούν ως φάρος, που με τη βοήθειά τους χτίζει την εξελικτική τους πορεία, προσαρμόζοντάς τες στο σήμερα. Παρουσιάζοντας περισσότερες από 50 συνταγές, πετυχαίνει να ισορροπήσει τέλεια το αλμυρό, το πικρό, το γλυκό και το ξινό, καταγράφοντας έτσι τις “Gefsis” της Ελλάδας, από την προετοιμασία μέχρι το σερβίρισμά τους.

Το βιβλίο “Gefsis” του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου διατίθεται online από τη Gastronomy Essentials.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ