– “Φαίνεται, ότι στην ανάγκη είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε δισεκατομμύρια ευρώ για την περίθαλψη Σύρων προσφύγων σε μια χώρα, η πολιτική της οποίας συμβάλει στον εκτοπισμό τους”!

Κυρίαρχο θέμα στα σχόλια του γερμανικού Tύπου αποτελεί η αποκάλυψη της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, ότι η γερμανική Κυβέρνηση θεωρεί τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρικτή ισλαμιστικών και τρομοκρατικών οργανώσεων στην Εγγύς και Μέση Ανατολή. Το ερώτημα, που απασχολεί περισσότερο τους Γερμανούς σχολιαστές, είναι κατά πόσον θα επηρεάσει η αποκάλυψη αυτή τις ήδη τεταμένες γερμανοτουρκικές σχέσεις.
Ενδεικτικά, η εφημερίδα “Die Welt” σημειώνει σε άρθρο της, ότι το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό για να το παραβλέψει κανείς, εκτιμά, όμως, ότι στην παρούσα φάση η γερμανική Κυβέρνηση «θα επιχειρήσει να κατεβάσει τους τόνους, προκειμένου να διασώσει τους συμβιβασμούς της προσφυγικής πολιτικής».
Εξάλλου, η εφημερίδα “Kölner Stadt-Anzeiger” σχολιάζει, ότι «προκαλεί πολλά ερωτήματα το γεγονός, ότι αυτές οι εκτιμήσεις της γερμανικής Κυβέρνησης δημοσιοποιούνται έπειτα από επερώτηση του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke). Διότι καταδεικνύουν, ότι στην ανάγκη είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε δισεκατομμύρια ευρώ για την περίθαλψη Σύρων προσφύγων σε μια χώρα, η πολιτική της οποίας συμβάλει στον εκτοπισμό τους».

germanikos-tupos-pros-paratasi-tou-elliniko-programma_3.w_l

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ