Το πρόγραμμα είναι επεξεργασμένο και κοστολογημένο και προβλέπει έσοδα πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2015, δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα και οι δράσεις φέρουν πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Για κατ΄αρχήν συμφωνία μεταξύ Αθήνας και δανειστών στο Brussels Group κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές, επισημαίνοντας, ότι η συζήτηση είναι ουσιαστική και λεπτομερής, ενώ δίνονται και οι απαραίτητες διευκρινήσεις από κάθε πλευρά.
«Στο Brussels Group υπήρξε, καταρχήν, συμφωνία, ότι πρέπει να σχεδιαστούν οι κατάλληλες πολιτικές, που θα μεταθέσουν το βάρος από τα χαμηλότερα εισοδήματα στα υψηλότερα, σε αντίθεση με την πρακτική της προηγούμενης Κυβέρνησης. Να μην πληρώνουν, δηλαδή, μόνο οι «συνήθεις ύποπτοι» αλλά και οι «έχοντες και κατέχοντες»», υπογραμμίζουν πηγές του Μαξίμου.evro
Όπως επισημαίνει η Κυβέρνηση, το πρόγραμμα είναι επεξεργασμένο και κοστολογημένο και προβλέπει έσοδα πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2015, δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα και οι δράσεις, που προτείνονται, μπορούν να φέρουν πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ και παράλληλα θα επιτρέψουν θετικό ρυθμό ανάπτυξης, που εκτιμάται στο 1,4%.
Υπογραμμίζουν, επίσης, ότι οι λεπτομέρειες των μεταρρυθμίσεων, που θα συμφωνηθούν, θα συζητηθούν στα τεχνικά κλιμάκια, που παραμένουν στην Αθήνα και παραπέμπουν στη δήλωση του Πρωθυπουργού, ότι «δεν θα προχωρήσουμε σε περικοπές μισθών και συντάξεων, σε απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων και σε κανένα άλλο υφεσιακό μέτρο, που θα επιτείνει την κοινωνική κρίση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ