-«Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα βρίσκονται εγκλωβισμένοι 22.000 άνθρωποι- Στην Μακεδονία θα έχουμε 4 κέντρα υποδοχής προσφύγων και τα υπόλοιπα θα μοιραστούν κατά μήκος του άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης».

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Στην αποκάλυψη, ότι η ελληνική Kυβέρνηση υπέβαλε σχέδιο έκτακτης ανάγκης στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών προχώρησε ο υπεύθυνος Αναπληρωτής Υπουργός, Γιάννης Μουζάλας.
«Δυστυχώς το σχέδιο πρέπει να εφαρμοστεί, το έχουμε υπολογίσει και σε είδη, και σε χρήματα και σε προσωπικό» είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο οποίος ανακοίνωσε, ότι αυτή την στιγμή στην Ελλάδα βρίσκονται εγκλωβισμένοι 22.000 άνθρωποι.prosfiges-foto2
Αν και διέψευσε τις πληροφορίες για 120 στρατόπεδα σε όλη την χώρα, είπε, ότι «στην Μακεδονία θα έχουμε 4 κέντρα υποδοχής προσφύγων και τα υπόλοιπα θα μοιραστούν κατά μήκος του άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης».

«Δεν είναι τραγικό το να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, γιατί αυτό μπορεί να σου λύσει τα χέρια σε προσλήψεις»

«Θα το απλώσουμε σε όλη την Ελλάδα. Μπορεί να είναι για μικρό διάστημα σε αποθήκες, αλλά παγκόσμια έτσι συμβαίνει, μέχρι να δημιουργηθούν οι χώροι» συμπλήρωσε.
«Είναι χώροι έκτακτης ανάγκης. Ο πληθυσμός να μην φοβηθεί, ότι θα παραμείνουν εκεί μόνιμα» συνέχισε.
Κατά την εκτίμησή του, επικαλούμενος την ιστορία και τις μελέτες, είπε στο «MEGA», ότι «μέσα στον επόμενο μήνα υπολογίζουμε, ότι θα έχουμε έναν αριθμό ανθρώπων, που θα εγκλωβιστούν, ο οποίος θα είναι ανάμεσα στις 50.000 με 70.000 ανθρώπους».
Ωστόσο, κατά τον ίδιο, «δεν είναι τραγικό το να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, γιατί αυτό μπορεί να σου λύσει τα χέρια σε προσλήψεις. Μπορεί αυτό να το κάνουμε για την νότια Αττική. Από ό,τι ξέρω, δεν έχει υπάρξει απόφαση γι’ αυτό, αλλά σε επίπεδο πολιτικής προστασίας υπάρχουν τέτοια σχέδια»
Η Κυβέρνηση, κατά τον κ. Μουζάλα, έχει προτείνει στην Ευρώπη αναλογική κατανομή, εξηγώντας, ότι «με βάση αυτούς, που πέρασαν από την Ελλάδα, θα μπορούσαν να είναι 30.000».

«Εμείς δεν ανοίξαμε κανένα σύνορο. Δεν πνίξαμε κανέναν στην θάλασσα. Εάν δεν καλούσαν οι κεντροευρωπαϊκές χώρες, δεν θα ερχόντουσαν στην Ελλάδα»

Ανακοίνωσε, τέλος, ότι θα δημιουργηθεί ένα σποτ σε συνεργασία με τον ΟΗΕ, που θα τους ενημερώνει στις χώρες τους, ότι «η Ειδομένη είναι κλειστή, μην πουλάτε τα σπίτια σας για να έρθετε στην Ελλάδα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιχείρηση του ΝΑΤΟ θα μειώσει κατά 70% τις προσφυγικές ροές. «Η προσφυγιά δεν σφραγίζεται» συμπλήρωσε.
«Εμείς δεν ανοίξαμε κανένα σύνορο. Δεν πνίξαμε κανέναν στην θάλασσα. Εάν δεν καλούσαν οι κεντροευρωπαϊκές χώρες, δεν θα ερχόντουσαν στην Ελλάδα» υποστήριξε ο κ. Μουζάλας, εξηγώντας, ότι οι πρόσφυγες επιλέγουν την Ελλάδα, γιατί θεωρείται ασφαλές πέρασμα. «Μιλώντας καθαρά τεχνοκρατικά, είναι 400 περίπου πνιγμοί σε 850.000 ανθρώπους».
Όσον αφορά τη στάση της Αυστρίας, σημείωσε, ότι «είναι φίλη μας, αλλά οι Αυστριακοί, κάτω από τον πανικό και τα εσωτερικά τους θέματα, επειδή έχουν εκλογές, έκαναν μια άκρως εχθρική ενέργεια προς την Ελλάδα και την ΕΕ και γι’ αυτό απομονώθηκαν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ