-“Μας δόθηκε η εξής επιλογή: Εκτέλεση ή συνθηκολόγηση και ο Έλληνας Πρωθυπουργός αποφάσισε, ότι η συνθηκολόγηση ήταν η καλύτερη στρατηγική”.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σαν την μεγαλύτερη καταστροφή μακροοικονομικής διαχείρισης, που συντελέστηκε ποτέ, χαρακτήρισε την επιβολή του τρίτου “πακέτου διάσωσης” στην Ελλάδα ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο BBC, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών δήλωσε μεταξύ άλλων ότι στην Ελλάδα επιβλήθηκε ένα πρόγραμμα που θα «γραφτεί στην ιστορία ως η μεγαλύτερη καταστροφή μακροοικονομικής διαχείρισης που συντελέστηκε ποτέ».
«Αυτό το πρόγραμμα θα απογοητεύσει οποιονδήποτε αναλάβει την εφαρμογή του», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ερωτηθείς σε πόσο χρόνο θα φανούν οι αδυναμίες του προγράμματος, ο ίδιος απάντησε: «Το πρόγραμμα έχει ήδη αποτύχει».
Σχετικά με την παραίτησή του αλλά και την σχέση του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Βαρουφάκης είπε, ότι, αν και ούτε ο Έλληνας Πρωθυπουργός πιστεύει στο πρόγραμμα, όπως, άλλωστε, το έχει ομολογήσει και ο ίδιος, δεν είχε άλλη επιλογή, από το να υπογράψει.
«Μας δόθηκε η εξής επιλογή: Εκτέλεση ή συνθηκολόγηση. Και εκείνος αποφάσισε, ότι η συνθηκολόγηση ήταν η καλύτερη στρατηγική», συμπλήρωσε ο κ. Βαρουφάκης, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι κατανοεί απολύτως την θέση του Αλέξη Τσίπρα.Varoufakis

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ