Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλτενμπεργκ, έκανε λόγο σε σχετική ανακοίνωσή του για τις λεπτομέρειες, αναφορικά με την επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, χωρίς να αναφέρει, ωστόσο, ακριβή ημερομηνία έναρξης των επιχειρήσεων.
«Θα συμμετάσχουμε στις διεθνείς προσπάθειες για να αποκόψουμε τις γραμμές παράνομης διακίνησης και παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο Πέλαγος. Πλοία του NATO θα διαβιβάζουν πληροφορίες στα λιμενικά σώματα και σε άλλες εθνικές Αρχές της Ελλάδας και της Τουρκίας», δήλωσε.frontex1
Σύμφωνα με τον κ. Στόλτενμπεργκ, η δύναμη Standing Maritime Group 2 θα εκτελεί καθήκοντα αναγνώρισης, επιτήρησης και παρακολούθησης στην περιοχή και θα βρίσκεται σταθερά σε επαφή με τη FRONTEX.
«Το καθήκον του NATO δεν είναι να αναγκάζει πλεούμενα να γυρίζουν πίσω. Θα διαβιβάζουμε πληροφορίες κρίσιμης σημασίας, ώστε να διευκολύνουμε τις ακτοφυλακές της Ελλάδας και της Τουρκίας, όπως και την FRONTEX, να εκτελούν την αποστολή τους πιο αποτελεσματικά», πρόσθεσε ο Γ.Γ. του NATO, ενώ ξεκαθάρισε, ότι εάν πλοία της συμμαχίας διασώζουν ανθρώπους από πλοία, που κινδυνεύουν στην θάλασσα και έχουν αποπλεύσει από την Τουρκία, θα τους μεταφέρουν στο έδαφος της Τουρκίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ