-“Βάσει ιστορικών στοιχείων, μετά από μια εντυπωσιακή αύξηση του δείκτη P/E κεφαλαιοποίησης προς κέρδη, ακολουθεί ένα ιστορικών διαστάσεων χρηματιστηριακό “κραχ””!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Έρχεται ιστορική συντριβή στις μετοχές, τόσο στην Wall Street, όσο και διεθνώς, υποστηρίζει σε νέα ανάλυσή της ο οίκος αξιολόγησης και επενδύσεων “Goldman Sachs”. Μάλιστα, με βάση την ανάλυση της “Goldman Sachs”, σε έρευνα, που διεξήγαγε η πλειοψηφία των αναλυτών, υποστηρίζει, ότι πολλοί χρηματιστηριακοί δείκτες είναι από υπερτιμημένοι έως ακραία υπερτιμημένοι, γεγονός, που επιτείνει τους φόβους για ένα παγκόσμιο οικονομικό “κραχ”.
H αμερικανική επενδυτική τράπεζα “Goldman Sachs” υποστηρίζει, ότι ειδικά στον δείκτη S & P 500, το μέσο P / E ο δείκτης κεφαλαιοποίηση προς κέρδη βρίσκεται στο 99 εκατοστημόριο όλων των ιστορικών αποτιμήσεων.
Το μείγμα υψηλών επιπέδων στις τιμές των μετοχών, σε σχέση με τα αναμενόμενα κέρδη και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον συνεχιζόμενων χαμηλών έως αρνητικών επιτοκίων, προβληματίζει ιδιαίτερα τους ειδικούς.

Βάσει των ιστορικών δεδομένων, μετά από μια εντυπωσιακή αύξηση του δείκτη P/E κεφαλαιοποίησης προς κέρδη, ακολουθεί ένα ιστορικών διαστάσεων χρηματιστηριακό “κραχ”!

Με βάση τα ιστορικά στοιχεία, που επικαλείται η “Goldman Sachs”, μετά από εντυπωσιακή αύξηση του δείκτη P/E κεφαλαιοποίησης προς κέρδη, ακολουθεί ένα ιστορικών διαστάσεων χρηματιστηριακό “κραχ”!
Ο τρέχων κύκλος P / E σε διάρκεια ανόδου είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους στην ιστορία.
Από το Σεπτέμβριο του 2011, ο S & P 500 κατέγραψε αύξηση 75% με βάση το P / E από 10x έως 18x.
Η αύξηση ξεπεράστηκε μόνον δύο φορές από το 1976, όταν ο πολλαπλασιαστής κερδών αυξήθηκε κατά 111% και τελείωσε με την “Μαύρη Δευτέρα”, όπου ξεκίνησε μια κατάρρευση με απώλειες -22%.
Επίσης, υπήρξε αύξηση κατά 115% μεταξύ 1994 έως 1999 (που έληξε με την φούσκα της νέας τεχνολογίας), ενώ κατά την διάρκεια των προηγούμενων κύκλων η αύξηση των P / E ήταν της τάξης του 50%.

xrimata

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ