-Αλήθειες…(1)

«Στην αρχή της κρίσης οι πάντες στην Ευρώπη συμφωνούσαν, ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας δεν ήταν βιώσιμο στο 120% του ΑΕΠ. Με το μνημόνιο που υιοθετήθηκε, το χρέος εξακοντίστηκε σε δραματικά υψηλότερα επίπεδα-περίπου στο 170%.  Στη συνέχεια ήρθε το PSI, που “κούρεψε” διεθνείς ιδιώτες και, κυρίως, ιδιωτικούς και δημόσιους ελληνικούς τίτλους, διαλύοντας τα πάντα στο πέρασμά του”.  Αυτά διαβάζουμε στην εφημερίδα “ΕΠΕΝΔΥΣΗ” του Σαββάτου στην ενδιαφέρουσα στήλη της Ζέζας Ζήκου, με τίτλο “επωνύμως”…  Η ελληνική οικονομία και κοινωνία –κανείς δεν αμφιβάλλει για αυτό, εκτός από ορισμένα “παπαγαλάκια” ντόπια και εξωτερικού -είναι σε οριακό σημείο. Η πίεση είναι αφόρητη. Δηλαδή, τι πρέπει να γίνει, όταν μια συναινετική διαγραφή του χρέους είναι μια εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση για την χώρα μας; Να περιμένουμε να φτάσει το χρέος στο 200% του ΑΕΠ, υιοθετώντας μέτρα “σαλαμοποίησης” και φτωχοποίησης του ελληνικού λαού; Ποιοί επιθυμούν να έχει η χώρα μας θέση μιας παρακμάζουσας βαλκανικής χώρας, χωρίς εθνική κυριαρχία;

-Αλήθειες…(2)

Από την άλλη πλευρά, η χώρα μας χρειάζεται δομικές αλλαγές μεταρρυθμιστικού χαρακτήρα στην δημόσια διοίκηση, με εκσυγχρονισμό της λειτουργίας τους και παροχή άμεσων και αξιόπιστων  υπηρεσιών στους πολίτες, μεταρρυθμίσεις, που θα ανοίξουν και τον δρόμο για αναπτυξιακή πορεία της χώρας, που τόσο έχει ανάγκη. Κυρίως θα πρέπει να καταπολεμηθούν έννοιες, όπως η διαφθορά και το ρουσφέτι, που κυρίαρχησαν στην καθημερινότητά μας από το 1974 μέχρι σήμερα. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε,, ότι με το συγκεκριμένο μοντέλο διοίκησης, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές απλά ρωτούν και εγκαταλείπουν την υπόθεση της επένδυσης. Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και την ύπαρξη ενός δίκαιου και σταθερού φορολογικού συστήματος. Απλά πράγματα για μια απλή υπόθεση, όπως είναι για άλλες χώρες, η υπόθεση της ανάπτυξης…

-Δεν έχει σύνορα…

Όπως υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Γενική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πιστοποίησης «A CERT», Κωνσταντία Ναλμπάντη, «ήδη από την Παρασκευή έχει ενταθεί σημαντικά το ενδιαφέρον σοβαρών ιδιωτικών επιχειρηματιών από τον κλάδο των φρούτων και των λαχανικών, και από Δευτέρα ξεκινούν δουλειά, προκειμένου να δοθούν οι επιπλέον πιστοποιήσεις, που ζητούν οι ρωσικές Αρχές». Ευχάριστο είναι το κλίμα, που επικρατεί στην Μόσχα, ύστερα από την ξεκάθαρη θέση, που διατύπωσε ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, για την εμπορική συνεργασία των δύο χωρών, και αυτό που μένει, είναι, η ελληνική Κυβέρνηση να καλέσει και επίσημα στην Ελλάδα, για ελέγχους, τα ρωσικά κλιμάκια της Ομοσπονδιακής Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Υπηρεσίας της Ρωσίας «Rosselkhoznadzor», όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής επικεφαλής της, Αλέξι Αλεξένκο (Alexie Alekseenko).  Γιατί κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους για αυτή την εμπορική προσέγγιση της χώρας μας με την Ρωσία; Ή, γιατί πρέπει να έχει η Γερμανία τέτοιου είδους σχέσεις και όχι η χώρα μας; Αυτές είναι οι κυρίαρχες αρχές και αξίες της Ε.Ε.;

ΣΑΕ

-Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αναμένεται να ανοίξει σύντομα το θέμα του ΣΑΕ. Η “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ” μέχρι τώρα δεν ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο ζήτημα… Απλά είχε επιλέξει τον ρόλο του θεατή και του αναγνώστη άρθρων και τοποθετήσεων για το εν λόγω κρίσιμο ζήτημα.  sae-logo

Κάτι, που δεν θα το κάνει στο άμεσο μέλλον. Θα έχουμε ενεργή συμμετοχή, με άρθρα, τοποθετήσεις και στήριξη προσώπων, που πραγματικά είναι κοντά και βοηθούν τον Ελληνισμό. Πρόσωπα, που θα σταθούν δίπλα στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, εντός και εκτός χώρας, τα οποία θα αναλάβουν πρωτοβουλίες με τις δικές τους δυνάμεις να προτείνουν και να δώσουν λύσεις. Και τέτοια πρόσωπα είναι αρκετά στο εξωτερικό, τα οποία μέχρι τώρα δεν είχαν κάνει δημόσια την εμφάνισή τους…  Ίδωμεν…

-Σημαντική…

Πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο μήνα τα εγκαίνια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών στην Καλαμπάκα, όπου παρέστη η “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ”.

Η εκδήλωση είχε ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, ενώ ο ενθουσιασμός του από την εικόνα και τα εκθέματα του Μουσείου ήταν έκδηλος κάθε στιγμή.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, ο οποίος εξέφρασε την δημόσια έκπληξή του, αφού δεν περίμενε, όπως μας είπε, «να δει ένα τέτοιας ποιότητας Μουσείο, το οποίο υπερβαίνει, όχι μόνον τα όρια της Θεσσαλίας, αλλά και της Ελλάδας.mouseio1

Ο Δήμαρχος κ. Σινάνης, αφού αναφέρθηκε στην μεγάλη συμβολή, που έχει το Μουσείο στην ανάπτυξη της περιοχής, στάθηκε ιδιαίτερα στην ποιότητα και τον τρόπο παρουσίασης των εκθεμάτων. «Εiναι όλα φανταστικά. Είναι ένα κόσμημα της πόλης μας και θα το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Τέλος, ο διευθυντής του Μουσείου κ. Πάλλας, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια, που έγινε, προκειμένου να στηθεί το Μουσείο και ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος.

Στάθηκε ιδιαίτερα, στους υπεύθυνους σχεδιασμού και υλοποίησης του έργου αυτού, τις Γιάννα και Λίλιαν Πασσιά, ενώ ευχαρίστησε και τον κ. Γιώργο Κωνσταντινίδη, χωρίς την συμβολή του οποίου, όπως είπε, «θα ήταν αδύνατη η δημιουργία του Μουσείου Μανιταριών». Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν βουλευτές, δήμαρχοι, καθώς και όλες οι τοπικές αρχές.
Στη φωτογραφία της  Ε.Γ. ο Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και πρώην Γερουσιαστής των ΗΠΑ κ. Chris Spirou, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ κ. Κώστας Σκρέκας και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός.

Κ.Π. Καβάφης

«Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα

που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι

να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος το’ χει

έτοιμο μέσα του το Ναι και λέγοντάς το πέρα

πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησή του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ