Die Demokratie braucht einen Tempel.

Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη, Κολωνία,
konstantin.nalbantis@t-online.de.

Εισαγωγή.

Μια τιμητική πρωτοβουλία γερμανού και ένας προγραμματισμένος Αρχαίος Ελληνικός ναός, Τιμητικό Μνημείο και ανάμνηση για την Αρχαία Ελλάδα, τη μάχη του Μαραθώνα και τους Έλληνες, και την φιλοσοφία ότι ενθυμούμενη την αρχαία Ελλάδα και τους Έλληνες άντληση δύναμης, κουράγιου και αυτοπεποίθησης για τη Δημοκρατία και εναντίον της πολιτικής δυσθυμίας.

Προβληματισμός.

Όπως παρατηρούμε στη χώρα που ζούμε, κόμματα και πολιτικοί ζούσαν σε αυτόν τον εκλογικό αγώνα του 2009 μαζί με τους πολίτες και τους πολιτικούς σε μια δυσθυμία της Δημοκρατίας. Τα δημόσια κανάλια βρισκότανε αφοσιωμένα κακόκεφα στην υπαγόρευση της αδράνειας και όχι της συζήτησης. Η συνέπεια: Δημοκρατία και συζήτηση δεν λαβαίνουν καθόλου μέρος πλέον ή δεν λαβαίνουν μέρος εκτός των κοινοβουλίων.

Ως ποιο σημείο είναι η πολιτική δυσθυμία (αγανάκτηση) διαμορφωμένη, μπορεί να αναγνωρίσει κανείς από τη σχέση του καθενός απέναντι στην πολιτική.

Κάποιος που δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για την πολιτική, δεν θα είναι επίσης ενεργός στην πολιτική δραστήρια στρατευμένος.

Η πολιτική δυσθυμία (αγανάκτηση) αφήνεται έτσι να διαβαστεί στον μειωμένο αριθμό μελών των πολιτικών κομμάτων.

Η παρουσίαση μιας τέτοιας παρακολούθησης οφείλεται επίσης στην δυσθυμία των κομμάτων. Επίσης μια μειωμένη παθητική πολιτική δραστηριότητα (ας πούμε μια μειωμένη συμμετοχή στις εκλογές (στις ΗΠΑ) χαρακτηρίζονται και αξιοποιούνται ως ένδειξη για την ύπαρξη πολιτικής δυσθυμίας.

Υπάρχουν όμως ενεργοί πολίτες που δρουν στις χώρες της ΕΕ που δραστηριοποιούνται σε αξιόλογες, πρωτοπόρες ομάδες πρωτοβουλίας.

Στην κοινωνιολογία σημαίνει Partizipation να συμπεριλάβουμε άτομα και οργανώσεις σε διαδικασίες απόφασης και σχηματισμού άποψης. Από την χειραφετημένη απελευθερωτική νομιμοποίηση μπορούν να συμπεριληφθούν (π.χ. συμμετοχή πολιτών, πολιτικά κόμματα ή ακόμα επίσης από αίτια αναπτυσσόμενης αποτελεσματικότητας ισχύει Partizipation συχνά ως επιθυμητή και κοινωνική ουσιώδη, διότι αυτή οδηγεί στην ανοικοδόμηση κοινωνικού κεφαλαίου και μπορεί να οδηγήσει μετά στην κοινωνική εμπιστοσύνη.

Στην πολιτική επιστήμη περιγράφει όλες τις συμπεριφορές των πολιτών, που μόνοι τους ή σε μια ομάδα ηθελημένα λαβαίνουν επιρροή σε πολιτικές αποφάσεις σε όλους τους τομείς του πολιτικού συστήματος, όμως με το θέμα αυτό είχαμε ασχοληθεί στο παρελθόν και είναι καταχωρημένο στην ιστοσελίδα μας.

Ιστορικά ανασκόπηση του Αρχαίου Ελληνικού ναού στη Βαυαρία.

Όπως αναφέρει στο μακροσκελές άρθρο η εφημερίδα του Μονάχου, Süddeutsche Zeitung, 31.12.2009, s. 6. ο γερμανός καλλιτέχνης Willi Koch, προγραμματίζει να ανοικοδομήσει σε ένα λόφο στο χωριό ELSDORF με διακόσιους κατοίκους, που ανήκει στην κοινότητα Freudenberg / Βαυαρίας έναν αρχαίο ελληνικό ναό με αίθουσα κιόνων και με χρηματοδότηση δωρεών και δωρητών.

Ο στόχος του είναι ένα μνημείο για τη Δημοκρατία και ένα έμβλημα εναντίον της πολιτικής δυσθυμίας και ως ένα μνημείο για τιμητική ανάμνηση της μάχης του Μαραθώνα μπροστά από 2500 χρόνια και τους Έλληνες.

Ο καλλιτέχνης θέλει στο κέντρο του Oberpfalz να ανοικοδομήσει έναν αρχαίο ελληνικό Ναό, με γιγαντιαία αίθουσα κιόνων.

Το έργο του επιθυμεί οπωσδήποτε να το πραγματοποιήσει, που θα είναι μια γιγαντιαία αίθουσα κιόνων 30 μέτρα μήκους, 10 μέτρα ύψους και 32 κίονες με χρηματοδότηση δωρεών και δωρητών.

Όπως αναφέρουν οι ανταποκρίσεις θα είναι ένα μνημείο για τη Δημοκρατία και οφείλει να γίνει ως ένδειξη εναντίον της πολιτικής δυσθυμίας (αγανάκτησης) και ένα μεγαλειώδες μνημείο ανάμνησης της μάχης του Μαραθώνα μπροστά από 2500 χρόνια, όπου σε αυτήν την μάχη οι Έλληνες άλλοτε για τους ίδιους ίσχυσε η αυτοτέλεια /ανεξαρτησία και που δημιούργησαν ως αυτονόητο των δημοκρατών.

Η αρχική σφοδρή συζήτηση γύρω από το Projekt είναι ως παράδειγμα ζωογόνησης της Δημοκρατίας. Ο καλλιτέχνης Willi Koch, έχει βρει έναν αρχιτέκτονα για να σχεδιάσει και αποτελειώσει τα σχέδια εντελώς αφιλοκερδώς, όπου ήδη έχει λάβει και άδεια ανεγέρσεως του ναού, όπου βλέπουμε τα σχέδια του κομπιούτερ στην εφημερίδα.

Ασφαλώς έχει κοστίσει πολύ εργασία να πείσει τους κατοίκους, την εκκλησία και άλλους, όπως και το βαυαρικό κοινοβούλιο για την πρόθεσή του, κατέβαλε μάλιστα και 60.000 Ευρώ εγγύηση για την κατεδάφισή του.

Για τους 32 κίονες έχουν ήδη βρεθεί ανάδοχοι, που δώρισε καθένας 2-3 χιλιάδες ευρώ. Επίσης αναζητεί το λιγότερο 10 ανάδοχους του ναού, που ο καθένας να συμμετάσχει με 50.000 ευρώ. Ο μουσικός ροκ Udo Lindenberg έχει εξηγήσει να γίνει ανάδοχος. Τις πλάκες του δαπέδου θέλει να τις πουλήσει ως οικοδομικούς πλίνθους της Δημοκρατίας.

Αν κατορθωθεί να τελειώσει ο ναός το 2010 θα γιορταστούν μαζί και με την επέτειο των 2500 χρόνων.

Αν και γνωστοποίησα μόνο ένα μικρό μέρους του άρθρου της εφημερίδας Sueddeusche Zeitung, 31.12.2009, ελπίζω προσεχώς να επανέλθω στο θέμα.

Τέλος του πρώτου μέρους.

Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης, Κολωνία
www.kn-megalexandros.gr,
konstantin.nalbantis@t-online.de

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ