Η  Υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ραντ και ή βουλευτής Τερέζα Βίλιερς πλαισιώνονται από ομογενείς.

Με την δυναμική παρουσία ομογενών πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο ετήσιο δείπνο του Συντηρητικού κόμματος του Τσίππιγκ Μπάρνετ, κοινοβουλευτική έδρα της φιλοκύπριας βουλευτού Τερέζα Βίλιερς. Το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν ή Υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ραντ ή οποία έτυχε θερμής υποδοχής από τους παρευρισκομένους ανάμεσα στούς οποίους και οι συμπατριώτες μας φίλοι και συνεργάτες της κ. Βίλιερς Άντρε Κρις, Πρόεδρος του Συντηρητικού κόμματος Ένφηλτ – Σάουθκεϊτ, Δώρος Παρτασίδης, Αντώνης και Νίκος Σαββίδης, το ζεύγος Στέλλα και Ηλίας Δινένης, Ελένη Κακουρή, υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Ένφηλτ, Λίτσα Παντελίδου, Παντελής Δημοσθένους, Κρις Βραχίμης και ο Εβραϊκής καταγωγής Ντέρεκ Χάτερ.

Ή βρετανίδα Υπουργός με την είσοδο της στην κατάλληλα διακοσμημένη αίθουσα εκδηλώσεων της τοπικής ομάδας γκόλφ  Σάουθ Χαρτς με ευχάριστη έκπληξη κατέληξε στο κυπριακό τραπέζι όπου οι συμπατριώτες μας την καλωσόρισαν με  παραδοσιακή θέρμη  συνομιλώντας για το κυπριακό και  κάνοντας μιά σύντομη αναδρομή στις δραστηριότητες της παροικίας.

Σε ομιλία της στους προσκεκλημένους ή κ. Ραντ αναφέρθηκε στις πολυδιάστατες ευθύνες του Υπουργείου της κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ασφάλεια των πολιτών.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι ομογενείς φωτογραφήθηκαν με την Υπουργό και την κ. Βίλιερς ενώ ο συμπατριώτης μας φωτογράφος Δώρος Παρτασίδης που ηγείτο της κυπριακής ομάδας δώρησε στην κ. Ραντ το βιβλίο του «Πρόσωπα της Κύπρου» υπογεγραμμένο από τους συνδαιτημόνες, για να γνωρίσει καλύτερα τους Κύπριους. Ευχαριστώντας τους ομογενείς ή τιμώμενη Υπουργός εξέφρασε τον θαυμασμό της για την Κύπρο και την Ελλάδα από όπου μόλις είχε επιστρέψει από τις πασχαλινές διακοπές της.

Andreas Tambourides