-Εντείνονται τα προβλήματα, που έχει η Ελλάδα με δεκάδες χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες στην επικράτειά της.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Όπως γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, όλη σχεδόν η Ευρώπη και οι γειτονικές μας χώρες της Βαλκανικής αποφάσισαν, μετά τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι, να κλείσουν τα σύνορά τους, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γαλλίας.
Από τις πρώτες χώρες, που προχώρησαν στα μέτρα αυτά, είναι η Βουλγαρία, που αύξησε από το περασμένο Σαββατοκύριακο τα μέτρα φύλαξης στα σύνορα της και έκοψε την διέλευση των συνόρων της σε επάνω απο 300 πρόσφυγες.boulg
Την αυστηροποίηση των ελέγχων στα σύνορά της και των κριτηρίων για την παροχή νόμιμης άδειας διέλευσης από τα εδάφη της χώρας αυτής προς τους πρόσφυγες, γνωστοποίησε ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόϊκο Μπορίσωφ, ζητώντας παράλληλα από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επανεξετάσει την πολιτική της στο προσφυγικό, μετά το πολλαπλό τρομοκρατικό κτύπημα στο Παρίσι.

Η εξέλιξη αυτή στην γειτονική Βουλγαρία επιτείνει τα προβλήματα, που έχει η Ελλάδα με τους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες στην επικράτειά της

Πιο συγκεκριμένα, οι Αρχές της Βουλγαρίας σταμάτησαν ήδη 315 πρόσφυγες, στους οποίους δεν έδωσαν νόμιμη άδεια διέλευσης από την χώρα, καθώς δεν πληρούσαν τις νέες προϋποθέσεις, ενώ 11 άτομα συνελήφθησαν από την βουλγαρική Αστυνομία με την κατηγορία της διακίνησης λαθρομεταναστών.
Η Βουλγαρία αύξησε τα μέτρα φύλαξης στα σύνορά της μετά την επίθεση στο Παρίσι, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη, με το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων και λαθρομεταναστών μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Στις δηλώσεις του αναφορικά με την τρομοκρατική επίθεση σην πρωτεύουσα της Γαλλίας, ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός είπε, ότι «αυτό είναι η νέα 11η Σεπτεμβρίου. Κάθε σινεμά, κέντρο διασκέδασης ή δημόσιος χώρος, είναι υποψήφιος στόχος. Ελπίζω η Ευρώπη να ακολουθήσει μία νέα πολιτική στο θέμα των προσφύγων».
Η εξέλιξη αυτή στην γειτονική Βουλγαρία επιτείνει τα προβλήματα, που έχει η Ελλάδα με τους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες στην επικράτειά της, καθώς καλείται τώρα να διαχειριστεί τον συνωστισμό αυτών των προσφύγων και λαθρομεταναστών στα βόρεια σύνορά της, που περιμένουν να περάσουν μέσω των βαλκανικών χωρών προς την κεντρική και την βόρεια Ευρώπη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ