(c) elliniki-gnomi ATHINA
(c) elliniki-gnomi ATHINA

Μία ώρα πάρκινγκ στην ελληνική πρωτεύουσα στοιχίζει 5,70 ευρώ κατά μέσον όρο, που υπερβαίνει το αντίστοιχο κόστος σε Παρίσι, Ζυρίχη, Γενεύη, Μονακό και όλες σχεδόν τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Η Αθήνα είναι η τρίτη κατά σειρά πιό ακριβή πόλη στην Ευρώπη, αναφορικά με το κόστος του πάρκινγκ!
Αυτό διαπιστώνεται από συγκριτική έρευνα της μεγάλης εταιρείας “mobility services Ubeeqo”, που αποδεικνύει, ότι η στάθμευση του αυτοκινήτου στην ελληνική πρωτεύουσα δεν είναι απλώς θέμα δεξιοτήτων, τύχης και γερών νεύρων, αλλά απαιτεί και αρκετά χρήματα!
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας αυτής, η πιο ακριβή πόλη της Ευρώπης στο κόστος του πάρκινγκ αναδεικνύεται το Λονδίνο, όπου μία ώρα στάθμευσης στοιχίζει κατά μέσον όρο 10,40 ευρώ!
Βέβαια, το υψηλό κόστος στάθμευσης στην αγγλική πρωτεύουσα δικαιολογείται, καθώς οι Αρχές κάνουν τα πάντα, προκειμένου να αποτρέψουν τους Λονδρέζους να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Οι φθηνότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης σε ότι αφορά το κόστος στάθμευσης των αυτοκινήτων, είναι το Βουκουρέστι και η Σόφια, με 60 και 80 λεπτά την ώρα

Στην δεύτερη θέση, αναφορικά πάντα με το υψηλότερο κόστος στάθμευσης, ακολουθεί η σουηδική πρωτεύουσα, καθώς στην Στοκχόλμη το ωριαίο κόστος στάθμευσης ανέρχεται κατά μέσον όρο σε 7,80 ευρώ.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Αθήνα, όπου μία ώρα πάρκινγκ στοιχίζει 5,70 ευρώ κατά μέσον όρο, ακόμη και στα χρόνια της κρίσης, γεγονός, που καθιστά την πρωτεύουσα της χώρας μας “απαγορευτική” για όσους οδηγούς θέλουν να κυκλοφορούν και να σταθμεύουν το αυτοκίνητό τους στο κέντρο της!
Συγκριτικά, η στάθμευση στο Παρίσι είναι φθηνότερη από ότι στην Αθήνα, καθώς στοιχίζει κατά μέσον όρο 4,30 ευρώ την ώρα, ενώ στο Μονακό είναι ακόμη πιό φθηνή, αφού κοστίζει αντίστοιχα μόλις 2 ευρώ!
Αλλά ακόμη και στις «ακριβές» πόλεις Ζυρίχη και Γενεύη της Ελβετίας τα πράγματα είναι καλύτερα από την Αθήνα, καθώς το πάρκινγκ στοιχίζει ανά ώρα, κατά μέσον όρο, μόλις 2,90 ευρώ στην Ζυρίχη και 2,10 ευρώ στην Γενεύη.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι φθηνότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης στο κόστος στάθμευσης των αυτοκινήτων είναι το Βουκουρέστι και η Σόφια, με 60 και 80 λεπτά την ώρα.

(c) elliniki-gnomi ATHINA
(c) elliniki-gnomi ATHINA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ