-Έλλειμμα-ρεκόρ, μεγάλη πτώση της μετοχής της, μηδενικά μερίσματα και πολλά χρέη κάνουν πολλούς μετόχους της να είναι απογοητευμένοι, παρά το γεγονός, ότι εδώ και χρόνια η τράπεζα πασχίζει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη πελατών και επενδυτών!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Στο 50% μειώθηκε σε έναν μόνον χρόνο η τιμή της μετοχής της γερμανικής τράπεζας “Deutsche Bank”, παρά τις υποσχέσεις της νέας της διοίκησης για τομές και αλλαγές και παρά το γεγονός, ότι εδώ και χρόνια η τράπεζα πασχίζει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη πελατών και επενδυτών.
Έλλειμμα-ρεκόρ, μεγάλη πτώση της μετοχής της, μηδενικά μερίσματα και πολλά χρέη, δείχνουν, ότι η “Deutsche Bank” βιώνει την βαθύτερη κρίση στα 150 περίπου χρόνια της ιστορίας της.
Αναλυτικότερα, από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, την περίοδο 2007-2008, η γερμανική τράπεζα αγωνίζεται να αποκαταστήσει το κλίμα εμπιστοσύνης των μετόχων της, ενώ τώρα το διοικητικό και εποπτικό συμβούλιο της τράπεζας υποσχέθηκαν στην γενική συνέλευση των μετόχων, ότι η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα έχει γυρίσει, πλέον, σελίδα.

“Είμαστε πολύ καλύτεροι, από όσο είναι η φήμη μας”!

«Είμαστε πολύ καλύτεροι, από όσο είναι η φήμη μας», διαβεβαίωνε τους μετόχους ο Πρόεδρος της “Deutsche Bank” Τζων Κράϊαν, ο οποίος πριν από περίπου έναν χρόνο ανέλαβε τα ηνία της τράπεζας.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, πολλοί μέτοχοι είναι απογοητευμένοι. Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Deutsche Welle”, ο Ινγκο Σπάϊχ, μάνατζερ αμοιβαίων κεφαλαίων της “Union Investment” δηλώνει, ότι «μετά από δέκα χρόνια κακής διαχείρισης, η “Deutsche Bank” χρειάζεται οπωσδήποτε εξυγίανση», ενώ ο Χανς Κρίστοφ Χιρτ, συμπρόεδρος της εταιρείας “Hermes”, που εκπροσωπεί μετόχους, συμπληρώνει: «Η “Deutsche Bank” θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα».

Ο νέος Πρόεδρος της τράπεζας δεν έχει πείσει τους επενδυτές, ότι είναι σε θέση να επιφέρει τις απαραίτητες αλλαγές στην τράπεζα, ενώ, από τότε, που ανέλαβε τα καθήκοντά του, η τιμή της μετοχής της έχει υποχωρήσει κατά 50%

Μέχρι σήμερα ο νέος Πρόεδρος της τράπεζας, Τζων Κράϊν, δεν έχει πείσει τους επενδυτές, ότι είναι σε θέση να επιφέρει τις απαραίτητες αλλαγές στην τράπεζα, ενώ, από τότε, που ανέλαβε τα καθήκοντά του, η τιμή της μετοχής της έχει υποχωρήσει κατά 50%. Οι επενδυτές διερωτώνται, πώς ο Τζων Κράϊν θα επιστρέψει την τράπεζα στα κέρδη δισεκατομμυρίων, που καταγράφονταν πριν από περίπου μια δεκαετία. «Που είναι τα οράματά σας; Ποιοί είναι οι τομείς, που θα διασφαλίσουν μεγάλα κέρδη στην “Deutsche Bank”;» ερωτούσε στην γενική συνέλευση μετόχων ο Αντιπρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Προστασίας Αξιογράφων, Κλάους Νίντιγκ.

“Στόχος μας είναι να γίνει η “Deutsche Bank” ο κορυφαίος πάροχος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην Γερμανία, η πρώτη τράπεζα στην Ευρώπη και η καλύτερη τράπεζα του εξωτερικού, σε ΗΠΑ και Ασία”!

Η απάντηση του Τζων Κράϊν, σχετικά με τους στόχους, είναι να γίνει η “Deutsche Bank” ο κορυφαίος πάροχος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην Γερμανία, η πρώτη τράπεζα στην Ευρώπη και η καλύτερη τράπεζα του εξωτερικού σε ΗΠΑ και Ασία. Ωστόσο, ακόμα και σήμερα τα χρέη και τα σκάνδαλα του παρελθόντος αποτελούν εμπόδια σε μια νέα πορεία της γερμανικής τράπεζας. Ίσως ο απερχόμενος συμπρόεδρος της “Deutsche Bank”, Γιούργκεν Φίτσεν, να εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τί πρέπει να κάνει από εδώ και στο εξής η τράπεζα: «Όλοι οι εργαζόμενοι στην “Deutsche Bank” θα πρέπει να γνωρίζουν, ποιές δουλειές κάνουμε και ποιές δουλειές ή ποιούς πελάτες θα πρέπει να αποφεύγουμε».

frankfourt

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ