-Βιβλίο του τέως αρχισυντάκτη της, Peter Bartels, αποκαλύπτει τα αίτια της πτώσης μιας, άλλοτε, μεγάλης λαϊκής εφημερίδας, η οποία εκφυλίσθηκε “σε προπαγανδιστικό φερέφωνο μιας ελίτ εξουσίας”!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Η γερμανική εφημερίδα “Bild”, η οποία τα τελευταία χρόνια συνέβαλε στην κατασυκοφάντηση και στην δημιουργία του κλίματος αντιπάθειας και περιφρόνησης εναντίον του ελληνικού λαού, είναι το όργανο προπαγάνδας της γερμανικής εξουσίας!
Αυτό αποκαλύπτει ο τέως αρχισυντάκτης της, Peter Bartels, σε πολύκροτο βιβλίο του, που εκυκλοφόρησε πρόσφατα, με τον μονολεκτικό τίτλο «BILD»
Στο βιβλίο αυτό, που προβάλλεται σε κορυφαίους τίτλους από άλλες γερμανικές εφημερίδες, ο Peter Bartels αποκαλύπτει την αλήθεια για τα αίτια της πτώσης μιας, άλλοτε, μεγάλης λαϊκής εφημερίδας, η οποία εκφυλίσθηκε «σε προπαγανδιστικό φερέφωνο μιας ελίτ εξουσίας».
Σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν, ότι ο συγγραφέας του βιβλίου αυτού αποκαλύπτει, τι συμβαίνει στα παρασκήνια αυτής της εφημερίδας και γιατί έχασε τρία εκατομμύρια αναγνώστες της, από τα πέντε εκατομμύρια αναγνωστών, που είχε επί πολλά χρόνια.

“Η άλλοτε ισχυρή “Bild”, που την έτρεμαν μεγάλοι και τρανοί, μεταμορφώθηκε σε μια έξωθεν “αρδευόμενη” εφημερίδα λαϊκής εκπαίδευσης υπέρ της ΄Ανγκελα Μέρκελ και σε μια μηχανή προπαγάνδας, σχεδιασμένη να υπηρετεί την ελίτ εξουσίας”

Κατά τον συγγραφέα του βιβλίου «BILD», που περιλαμβάνει 255 σελίδες και εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο “Kopp Verlag”, το μέσο αυτό, που κάποτε ήταν μια εφημερίδα μαζικής κυκλοφορίας και αναγνωριζοταν ως «συνήγορος του λαού», εξελίχθηκε σε ένα «ιδιωτικό ομοσπονδιακό όργανο πληροφοριών».
«Ο διευθυντής της, Kai Diekmann είναι μέλος της Γέφυρας-Ατλαντικού», -που προπαγανδίζει τον διατλαντικό συνεταιρισμό ΗΠΑ-Γερμανίας- και ένθερμος υποστηρικτής της πολιτικής της «ανοιχτής αγκάλης», επισημαίνει ο Peter Bartels, που υποστηρίζει, ότι ο Diekmann δεν φαίνεται να νοιάζεται για τον θάνατο της εφημερίδας.
«Υπό την διεύθυνσή του, η άλλοτε ισχυρή “Bild”, που την έτρεμαν μεγάλοι και τρανοί, μεταμορφώθηκε σε μια έξωθεν “αρδευόμενη” εφημερίδα λαϊκής εκπαίδευσης υπέρ της ΄Ανγκελα Μέρκελ και σε μια μηχανή προπαγάνδας, σχεδιασμένη να υπηρετεί την ελίτ εξουσίας», γράφει ο Bartels στο βιβλίο του, που κυκλοφορεί στην Γερμανία, στην τιμή των 19,95 ευρώ.

“Η εφημερίδα “Bild”, αντί της άσκησης κριτικής για τις επιλογές των κυβερνώντων, επέλεξε την ακριβώς αντίθετη στάση, καθώς ευθυγραμμίσθηκε και υποστήριξε, όπως μπορούσε, την κυβερνητική πολιτική”

Αυτά τα περί «Γέφυρας-Ατλαντικού» , «άρδευσης έξωθεν» και «ανοιχτής αγκάλης» παραπέμπουν σε ένα άλλο πολύκροτο βιβλίο αποκαλύψεων για το γερμανικό εκδοτικό κατεστημένο των ΜΜΕ. Πρόκειται για το βιβλίο «Αγορασμένοι Δημοσιογράφοι», του Ούντο Ουλφκότε, πρώην αρχισυντάκτη της «εγκυρότατης» “Frankfurter Allgemeine Zeitung”, ο οποίος αποκάλυψε, πως και ο ίδιος του ήταν πράκτορας και πως όλοι οι επώνυμοι δημοσιογράφοι στην Γερμανία δουλεύουν για την CIA και για την «θυγατρική της», γερμανική Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών, BND.
Ο Peter Bartels αναφέρει στο βιβλίο του, ως απόδειξη των καταγγελιών του, πολλά παραδείγματα τοποθέτησης της “Bild”, επάνω σε μείζονα θέματα, από την κοινωνική πολιτική ως την ευρωπαϊκή κρίση και τώρα το προσφυγικό ζήτημα. Από αυτά τα παραδείγματα γίνεται σαφές, ότι η εφημερίδα “Bild”, αντί της άσκησης κριτικής για τις επιλογές των κυβερνώντων, επέλεξε την ακριβώς αντίθετη στάση, καθώς ευθυγραμμίσθηκε και υποστήριξε, όπως μπορούσε, την κυβερνητική πολιτική.
Gebunden, 255 Seiten
Verlag: Kopp Verlag
Artikelnummer : 950600

 

bild

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ