– Πρόθεση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών είναι να διευρυνθούν περαιτέρω οι υπάρχοντες δεσμοί φιλίας και συνεργασίας, τόσο με τους Κούρδους του Βορείου Ιράκ, όσο και με τον υπόλοιπο ιρακινό λαό!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Tην διπλωματική της παρουσία στο Ιράκ, και μάλιστα στην περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν, αναβαθμίζει η Ελλάδα, με την σύσταση Γενικού Προξενείου!
Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, πριν από μία εβδομάδα περίπου, συστήθηκε ελληνικό Γενικό Προξενείο στην πόλη Ερμπίλ, έδρα της περιφερειακής Κυβέρνησης του ιρακινού Κουρδιστάν.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις και τις απόψεις των επίσημων κύκλων του ελληνικού ΥΠΕΞ, στο Ερμπίλ λειτουργεί ήδη Γραφείο Εμπορικών Υποθέσεων, το οποίο υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας, στην Βαγδάτη, με αποστολή την προώθηση της εμπορικής και οικονομικής μας συνεργασίας με το ιρακινό Κουρδιστάν.
Με την αυτόνομη περιφέρεια του ιρακινού Κουρδιστάν η Ελλάδα συνδέεται με φιλικές σχέσεις και την αμοιβαία βούληση για εμβάθυνση της συνεργασίας, σε μία περίοδο, που ο ελληνικός επιχειρηματικός κόσμος εκδηλώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να επεκτείνει την δράση, που ήδη αναπτύσσει εκεί.

Πρόθεση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών είναι να διευρυνθούν περαιτέρω οι υπάρχοντες δεσμοί φιλίας και συνεργασίας, τόσο με τους Κούρδους του Βορείου Ιράκ, όσο και με τον υπόλοιπο ιρακινό λαό

Πρόθεση του Υπουργείου Εξωτερικών είναι, με την συμβολή του νέου Γενικού Προξενείου στην Ερμπίλ και φυσικά της Πρεσβείας μας στην Βαγδάτη, να διευρυνθούν περαιτέρω οι υπάρχοντες δεσμοί φιλίας και συνεργασίας, τόσο με τους Κούρδους του Βορείου Ιράκ, όσο και με τον υπόλοιπο ιρακινό λαό.
Η Ελλάδα, όπως έχει τονίσει επανειλημμένα ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Κοτζιάς, ασκεί μία ενεργητική εξωτερική πολιτική, που έχει στόχο να οικοδομήσει γέφυρες συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή. Σε αυτή την κατεύθυνση εκπρόσωποι του ιρακινού Κουρδιστάν είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν, τον περασμένο Οκτώβριο, στην επιτυχημένη Διεθνή Διάσκεψη της Αθήνας για τον θρησκευτικό πλουραλισμό στην Μέση Ανατολή.

simaia

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ