Ενώ, εφέτος, οι περισσότερες κρατήσεις στην Αυστρία, ήσαν για προορισμούς στην Ελλάδα, μεγάλοι αυστριακοί τουριστικοί όμιλοι αύξησαν τις προσφορές τους για περιοχές της χώρας μας, ως εναλλακτικές επιλογές για τις χώρες Τουρκία, Αίγυπτο και Τυνησία, για τις οποίες στην Αυστρία υπήρξαν μεγάλες μειώσεις κρατήσεων!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Η Ελλάδα έχει επικρατήσει εφέτος ως «ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός των Αυστριακών»,
όχι μόνον σύμφωνα με τον μεγαλύτερο διοργανωτή ταξιδίων στην Αυστρία, τον όμιλο “TUI Austria Holding”, αλλά και για τον δεύτερο μεγαλύτερο όμιλο ταξιδιωτικών γραφείων στην Αυστρία, τον REWE, που ανακοίνωσε, πως εφέτος, οι περισσότερες κρατήσεις στην Αυστρία, ήσαν για την Ελλαδα!
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του ομίλου “REWE”, Μάρτιν Φαστ, η Ελλάδα, ως τουριστικός προορισμός, είχε και εφέτος την μεγαλύτερη ζήτηση, κάτι που παγιώθηκε, ειδικότερα έπειτα από τις γιορτές του Πάσχα των Καθολικών. Ο “REWE” αύξησε τις προσφορές του για την Ελλάδα, με επιπλέον πτήσεις, για παράδειγμα, προς την Κρήτη, ως εναλλακτικές επιλογές για τις χώρες Τουρκία, Αίγυπτο και Τυνησία, για τις οποίες στην Αυστρία υπήρξαν μεγάλες μειώσεις κρατήσεων.
Όπως επισημαίνει ο ίδιος, σε συνέντευξή του στο αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΡΑ, η Τουρκία, «με μία δραματική πτώση», βρέθηκε εφέτος στην έβδομη θέση, από την δεύτερη θέση, που κατείχε στον κατάλογο των πλέον δημοφιλών τουριστικών προορισμών του ομίλου.

“TUI Austria Holding”: “Η Ελλάδα αποτελεί εφέτος τον θερινό προορισμό με τις περισσότερες κρατήσεις και κινείται στα επίπεδα της περασμένης χρονιάς, ενώ παρατηρείται μία διαφορετική εξέλιξη ως προς συγκεκριμένες περιοχές”

Υπενθυμίζεται, ότι, ήδη τον Ιούνιο, ο γενικός διευθυντής του μεγαλύτερου αυστριακού διοργανωτή ταξιδίων, “TUI Austria Holding”, Ντιρκ Λούκας, είχε δηλώσει, πως η Ελλάδα αποτελεί εφέτος τον θερινό προορισμό με τις περισσότερες κρατήσεις και κινείται στα επίπεδα της περασμένης χρονιάς, ενώ παρατηρείται μία διαφορετική εξέλιξη ως προς συγκεκριμένες περιοχές.
Όπως είχε αναφέρει ο Ντιρκ Λούκας, τα παραδοσιακά νησιά διακοπών, Κρήτη, Κέρκυρα, όπως επίσης η Κάρπαθος, η Σαντορίνη και η Μύκονος, παρουσιάζουν αύξηση σε ζήτηση, σε σχέση με πέρυσι, ενώ «ακόμη δυνατότητες κράτησης» υπήρχαν για νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπως είναι η Λέσβος και η Κως.
Για τον όμιλο “TUI”, πέραν της Ελλάδας, ως δημοφιλέστερου προορισμού και της Ισπανίας, που ακολουθεί, ανοδική πορεία παρουσιάζουν εφέτος, ως θερινοί τουριστικοί προορισμοί, η Ιταλία, η Κροατία και η Αυστρία, ενώ ως ο πλέον ευνοϊκός προορισμός για τους Αυστριακούς, εμφανίζεται η Βουλγαρία, που για πολλούς αποτελεί εναλλακτική επιλογή για την Τυνησία.

austria

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ