Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022, στις 08:00

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022, στις 8 το πρωί (και σε επανάληψη στις 11 το βράδυ), ο παλαίμαχος καπετάνιος και ποιητής-λογοτέχνης Αντώνης Μικέλης μιλάει για τη θάλασσα και τα ταξίδια που έχει κάνει.

Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, ενώ έχει βραβευτεί για τη δουλειά του και από άλλες Ενώσεις, σε Ελλάδα και Κύπρο και κάποια από τα ποιήματα του έχουν μελοποιηθεί. Το 2016 διακρίθηκε σε διεθνή διαγωνισμό από την International Art Academy, ενώ έχει λάβει το βραβείο «Ερατοσθένης», για την ποιητική του συλλογή «360 Θαλασσινές Πορείες».

Έχει εκδώσει, έως τώρα, 4 ποιητικές συλλογές, ενώ είναι υπό έκδοση άλλες δύο, με κύριο θέμα τους τη θάλασσα, τους ναυτικούς και τη ναυτιλία. Παράλληλα, ετοιμάζει να εκδώσει και διηγήματα με ιστορίες από τα παιδικά του χρόνια.

Ο Αντώνης Μικέλης περιγράφει, με τον δικό του τρόπο, πώς μπήκε στη θάλασσα, τι είναι για αυτόν το καράβι, το πλήρωμα, τα λιμάνια, η θάλασσα, αλλά και η λογοτεχνία και  η ποίηση. Μιλάει επίσης για την προσφορά και το έργο των ναυτικών μας και των απόδημων Ελλήνων όλης της γης, εκφράζοντας την αγάπη και τον σεβασμό του προς αυτούς.

Ένα ιδιαίτερο ραδιοφωνικό ταξίδι στην «Φωνή της Ελλάδας» και τις «Καλές θάλασσες».

Επιμέλεια – παρουσίαση: Αντώνης Καραγιαννάκης

Μετάδοση: Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022, στις 08:00 και σε επανάληψη στις 23:00

ΤΡΟΠΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ
 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer: Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ