Τώρα παρέλαβε προς αποθήκευση στην Φρανκφούρτη 366 τόνους του πολύτιμου μετάλλου, συνολικής αξίας περίπου 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ υπάρχουν συνολικά αποθηκευμένοι στην Γερμανία περίπου 1.400 τόνοι ή το 41,5% των συνολικών αποθεμάτων του γερμανικού χρυσού!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Όπως αναφέρουν γερμανικά δημοσιεύματα του Τύπου, η γερμανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα, αποσκοπώντας στην ταχύτερη επιστροφή των αποθεμάτων χρυσού της Γερμανίας στην χώρα, παρέλαβε στην Φρανκφούρτη 366 τόνους του πολύτιμου μετάλλου, συνολικής αξίας περίπου 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο των εργασιών για την υιοθέτηση μιας νέας αντίληψης αποθήκευσης του χρυσού της Γερμανίας,
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά και τις δηλώσεις του Προέδρου της «Deutsche Bundesbank», Jens Weidmann, στην «Deutsche Welle», «η Deutsche Bundesbank υλοποιεί σχέδιο για την ταχύτερη επιστροφή των αποθεμάτων χρυσού της Γερμανίας από ξένα αποθετήρια».trapeza
Σύμφωνα με τον Γερμανό τραπεζίτη, όλοι στην Τράπεζα εργάζονται επάνω σε ένα πλάνο, που εγκρίθηκε από την γερμανική Κυβέρνηση για τον επαναπατρισμό των ομοσπονδιακών αποθεμάτων χρυσού. Μέχρι το 2020, στην Φρανκφούρτη θα μεταφερθεί το ήμισυ του συνόλου των αποθεμάτων χρυσού της Γερμανίας.

Τώρα υπάρχουν συνολικά αποθηκευμένοι στην Γερμανία περίπου 1.400 τόνοι ή το 41,5% των συνολικών αποθεμάτων του γερμανικού χρυσού, ενώ το υπόλοιπο απόθεμα του γερμανικού χρυσού είναι αποθηκευμένο σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο και για λίγο καιρό ακόμη στο Παρίσι, καθώς η σύμβαση για την αποθήκευση γερμανικού χρυσού στο θησαυροφυλάκιο της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας θα τερματιστεί

«Κατ’ εντολή της Κυβέρνησης, χθες στην Φρανκφούρτη παραδόθηκαν 366 τόνοι χρυσού συνολικής αξίας περίπου € 11.500.000.000. Έτσι, υπάρχουν αποθηκευμένοι τώρα περίπου 1.400 τόνοι ή το 41,5% των αποθεμάτων χρυσού μας», δηλώνει ο Γερμανός Τραπεζίτης , που συνεχίζει: «Εμείς συμμορφωνόμαστε με το χρονοδιάγραμμα, το οποίο ενέκρινε ειδική επιτροπή».
Σύμφωνα με τον ίδιο, το υπόλοιπο απόθεμα του χρυσού είναι αποθηκευμένο σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο, ενώ η σύμβαση για την αποθήκευση γερμανικού χρυσού στο θησαυροφυλάκιο της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας, στο Παρίσι, θα τερματιστεί.
Ο κ. Weidmann είπε, ότι το απόθεμα σε χρυσό, ανήκει στην πραγματικότητα, στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.
Σύμφωνα με την «Deutsche Bundesbank», το γερμανικό απόθεμα χρυσού είναι περίπου 3400 τόνοι, και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Επισημαίνεται, ωστόσο, όπως πρόσφατα αναφέρθηκε, ότι η Ουάσινγκτον αρνήθηκε να εκδώσει στην Γερμανία άμεσα ένα σημαντικό μέρος του γερμανικού αποθέματος χρυσού, περιορίζοντας το ποσοστό προς παράδοση στο 10%!

Το αποθεματικό σε χρυσό της Γερμανίας δεν είναι μόνον εγγύηση για την γερμανική βιομηχανία, αλλά επηρεάζει και την οικονομική ρυθμιστική Αρχή της Ενωμένης Ευρώπης, η οποία παρέχει τον ηγετικό ρόλο στην Γερμανία

Το αποθεματικό σε χρυσό της χώρας δεν είναι μόνον εγγύηση για την γερμανική βιομηχανία, αλλά και σε κάποιο βαθμό επηρεάζει την οικονομική ρυθμιστική Αρχή της Ενωμένης Ευρώπης, η οποία παρέχει τον ηγετικό ρόλο στην Γερμανία.
Τονίζεται, ότι η Ομοσπονδιακή Γερμανία άρχισε να συλλέγει αποθέματα χρυσού από το 1951, μετά την οικονομική άνθηση στην Γερμανία.
Σύμφωνα, όμως, με αναλυτές, υπάρχουν έντονες αμφιβολίες, για το εάν ο χρυσός αυτός της Γερμανίας είναι «καθαρός» ή, μήπως, ένα μέρος προέρχεται από την αρπαγή των Ναζί, κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στο διάστημα 1939-1945, όπως και για το παρασκήνιο, που υπάρχει, σχετικά με τις συμφωνίες επαναφοράς των γερμανικών αποθεμάτων χρυσού από άλλες χώρες στην Γερμανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ