– Η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε, επίσης, ότι ο επαναπατρισμός όσων δεν εγκρίνεται η αίτηση ασύλου, πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο και γι’ αυτό είναι άμεση ανάγκη να συναφθούν σχετικές συμφωνίες με το Πακιστάν και τις χώρες της Βόρειας Αφρικής!
Η Γερμανία θα δέχεται 500 περίπου πρόσφυγες μηνιαίως από την Ελλάδα και την Ιταλία και με τον τρόπο αυτόν θα επιτευχθεί κυρίως η επανένωση οικογενειών, οι οποίες διαλύθηκαν κατά την φυγή τους. Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας “Die Welt”, βασιζόμενο σε πληροφορίες του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Η Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ διαβεβαίωσε στην Βιέννη την Ελλάδα και την Ιταλία, ότι θα τις βοηθήσει στον τομέα της αποσυμφόρησης των χώρων φιλοξενίας των προσφύγων, που κατακλύζονται από έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων, οι οποίοι αυξάνονται συνεχώς, λόγω της συνεχιζόμενης άφιξης και άλλων προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία και την Βόρεια Αφρική. «Στόχος μας είναι να σταματήσουμε την παράτυπη μετανάστευση. Γι αυτό θα δεχόμαστε μερικές εκατοντάδες πρόσφυγες μηνιαίως, οι οποίοι χρειάζονται μια προοπτική», επεσήμανε η Γερμανίδα Καγκελάριος.
Aυτήν την δέσμευση έρχεται να επιβεβαιώσει με συγκεκριμένους αριθμούς και το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, σύμφωνα με πηγές από το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

“Η δικαιοδοσία της FRONTEX θα επεκταθεί μέχρι τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, κάτι το οποίο ζήτησε η ίδια η Αθήνα”!

«Έχουμε το καθήκον να συμμετάσχουμε στην κατανομή των 160.000 προσφύγων», είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος στην Βιέννη, η οποία, όμως, δεν πιστεύει, ότι ο Ούγγρος Πρωθυπουργός, Βίκτωρ Ορμπαν, θα μετάσχει σε αυτό. Πάντως, με ευχαρίστηση η Άνγκελα Μέρκελ διαπίστωσε, ότι μικρότερες χώρες δέχονται να μετάσχουν στην κατανομή των προσφύγων.
Η Καγκελάριος Μέρκελ είπε, επίσης, ότι η δικαιοδοσία της FRONTEX θα επεκταθεί μέχρι τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, κάτι το οποίο ζήτησε η ίδια η Αθήνα.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος πρόσθεσε ακόμη, ότι ο επαναπατρισμός όσων δεν εγκρίνεται η αίτηση ασύλου πρέπει να προχωρήσει και γι’ αυτό είναι αναγκαίο να συναφθούν το συντομότερο σχετικές συμφωνίες με το Πακιστάν και τις χώρες της Βόρειας Αφρικής, «ούτως ώστε να γίνει σαφές, ότι οι πολίτες των χωρών αυτών θα επαναπατρίζονται.
Επιπλέον, πρέπει να καταπολεμηθούν οι αιτίες της φυγής και πρέπει να προσφέρουμε στους πρόσφυγες λύσεις παραμονής κοντά στην πατρίδα τους», είπε η Άνγκελα Μέρκελ στην Βιέννη.

koutsoxeros3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ