Η πολιτιστική μας κληρονομιά κομμάτι της ταυτότητάς μας.

«Το αξιέπαινο έργο καταγραφής των κειμηλίων και βιβλίων της Κρανιάς Ολύμπου αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ένα δώρο στις επόμενες γενιές» τόνισε ο Βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την επίδοση του τόμου για τα μνημεία της Κρανιάς Ολύμπου από τον πρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας και Συντήρησης Κειμηλίων και Μνημείων Κρανιάς Ολύμπου κ. Θανάση Μπασλή. Στον τόμο που επιμελήθηκαν και αποθησαυρίζει όλα τα κειμήλια της Κρανιάς παρουσιάζονται και εκκλησιαστικά βιβλία που με παρέμβαση του πρώην υπουργού συντηρήθηκαν από το τμήμα παλαιοτύπων της Βουλής. politistiki1
Ο κ. Χαρακόπουλος τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία τους και ευχήθηκε να βρουν μιμητές, ενώ στη δήλωσή του ανέφερε επιπλέον τα εξής:
«Η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας των Ελλήνων. Είναι η γέφυρα ανάμεσα στο χθες και το σήμερα που επεκτείνεται και στο αύριο. Ιδιαίτερα τα θρησκευτικά κειμήλια έχουν τον τρόπο να “μιλούν” στην ψυχή των πιστών που συχνά κάνουν ολόκληρο ταξίδι για να τα δουν από κοντά. Χρέος της Πολιτείας, αλλά και του καθενός από εμάς, είναι να τα προστατέψει και να τα αναδείξει. Η καταγραφή των εικόνων και των κειμηλίων μπορεί να αποθαρρύνει ιεροσυλίες αρχαιοκαπήλων, καθώς δυσχεραίνει την προώθηση των κλοπιμαίων, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες σχετικά με τη δικαστική έρευνα για τις κλοπές εικόνων από μοναστήρια της Πίνδου και της Ηπείρου».
Ο πρώην υπουργός βρέθηκε στην ορεινή κοινότητα με αφορμή την πανηγυρική θεία λειτουργία για την εορτή του θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ.κ. Ιγνάτιος, παρουσία της δημοτικής αρχής Τεμπών και πλήθους κόσμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ