-Τα συνολικά εκτιμώμενα αποθέματα φθάνουν τουλάχιστον τους 1.500 τόνους χρυσού και η αξία τους υπερβαίνει τα 16,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Όπως μεταδίδουν κινεζικά και ξένα ΜΜΕ, ένα τεράστιο κοίτασμα χρυσού, το οποίο υπολογίζεται ότι θα αποδώσει σε πρώτη φάση τουλάχιστον 470 τόνους χρυσού, ανακαλύφθηκε κάτω από τον βυθό της Ανατολικής Θάλασσας της Κίνας.
Το υποθαλάσσιο αυτό κοίτασμα, που είναι το μεγαλύτερο από όσα έχουν εντοπισθεί μέχρι σήμερα, βρίσκεται δύο χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, σε μια περιοχή με συνολικά εκτιμώμενα αποθέματα τουλάχιστον 1.500 τόνων χρυσού, αξίας τουλάχιστον 16,5 περϊπου δισεκατομμυρίων δολαρίων και ανακαλύφθηκε κοντά στην πόλη Laizhou, η οποία έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού στην Κίνα. Περισσότεροι από 2.000 τόνοι χρυσού έχουν βρεθεί εκεί πρόσφατα.

“Η ανακάλυψη ενός κοιτάσματος χρυσού, που βρίσκεται 2000 μέτρα υποθαλάσσια, δημιουργεί την ανάγκη για νέα τεχνολογία γεωτρήσεων για μελλοντική εξόρυξη χρυσού”

«Είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσεις και να ρυθμίσεις τις εξέδρες γεώτρησης στην θάλασσα», δήλωσε ο Ding Zhengjiang, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ινστιτούτου Shandong Provincial Νο 3, αναφερόμενος στις μεγάλες δυσκολίες της έρευνας και της εξόρυξης.china-flag
Ο διαχειριστής του έργου Zhang Junjin πρόσθεσε, ότι «η διάνοιξη οπών σε υπόγεια πετρώματα, που είναι πάνω από 1.000 μέτρα βάθος, είναι μια μεγάλη πρόκληση, ενώ στην Κίνα και στα χρυσωρυχεία, η αναζήτηση διεξάγεται κανονικά σε βάθος 800 μέτρων κάτω από την γη. Η ανακάλυψη ενός κοιτάσματος χρυσού, που βρίσκεται 2000 μέτρα υποθαλάσσια, δημιουργεί την ανάγκη για νέα τεχνολογία γεωτρήσεων για μελλοντική εξόρυξη χρυσού», δήλωσε ο κ. Ζανγκ.

Η Κίνα αύξησε κατά 60% τις ποσότητες των αποθεμάτων της σε χρυσό μέσα σε έξι χρόνια και έγινε ο πέμπτος μεγαλύτερος κάτοχος χρυσού στον κόσμο

Η θαλάσσια διερεύνηση διήρκεσε περισσότερο από τρία χρόνια και συμπεριλάμβανε πάνω από 120 χιλιόμετρα γεωτρήσεων, με 67 πλατφόρμες γεωτρήσεων στην θάλασσα και περίπου 1.000 εργάτες και γεωλόγους, ως προσωπικό.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, μέσα στο 2015 το Πεκίνο πρότεινε στην Ινδία συνεργασία για την εξόρυξη χρυσού από τον θαλάσσιο βυθό στον Ινδικό Ωκεανό και ανακοίνωσε, ότι η Ινδία ήταν ένας ιδανικός εταίρος, όσον αφορά την ανάπτυξη της βαθιάς εξόρυξης από τον βυθό.
Επισημαίνεται, μάλιστα, ότι και οι δύο αυτές μεγάλες χώρες είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές χρυσού στον κόσμο και ότι
τον περασμένο Ιούλιο, η Κίνα αποκάλυψε, ότι αύξησε κατά 60% τις ποσότητες των αποθεμάτων της σε χρυσό μέσα σε έξι χρόνια και έγινε έτσι ο πέμπτος μεγαλύτερος κάτοχος χρυσού στον κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ