-Οι ολλανδικές Αρχές, με κινητές μονάδες συνοριοφυλάκων και συνεχείς περιπολίες και ελέγχους σε αυτοκινητοδρόμους και σιδηροδρομικές γραμμές, εντοπίζουν παράνομους μετανάστες και συλλαμβάνουν διακινητές.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Οι ολλανδικές Aρχές έχουν εντείνει την παρακολούθηση των οχημάτων, που περνούν τα σύνορα της χώρας, ανακοίνωσε ο Ολλανδός Υφυπουργός Ασφαλείας και Δικαιοσύνης, Κλάας Ντάϊκχοφ, την ώρα, που και άλλα ευρωπαϊκά κράτη ενισχύουν τους μεθοριακούς ελέγχους τους, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την μεταναστευτική κρίση.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο η ολλανδική Κυβέρνηση είχε αποφασίσει να αναπτύξει κινητές μονάδες συνοριοφυλάκων σε αυτοκινητοδρόμους και σιδηροδρομικές γραμμές, ώστε να εντοπίζονται οι μετανάστες και να διαχωρίζονται από τους αιτούντες άσυλο.
«Εκείνα τα μέτρα βοήθησαν, όμως βλέπαμε ακόμη να συλλαμβάνονται ολοένα και περισσότεροι διακινητές και να έρχονται άνθρωποι από ασφαλείς χώρες, που δεν δικαιούνται άσυλο», είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Ντάϊκχοφ.

Το 2015 η Ολλανδία υποδέχθηκε 200.000 μετανάστες, αριθμός, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην χώρα αυτή, που κάποτε ήταν γνωστή για την πολιτική των “ανοιχτών συνόρων”

Το 2015 η Ολλανδία υποδέχθηκε 200.000 μετανάστες, αριθμός, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε μια χώρα, που κάποτε ήταν γνωστή για την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, που ακολουθούσε. Την δεκαετία του 1960, σε μια περίοδο υψηλής ανάπτυξης, η χώρα είχε ανοίξει τα σύνορά της σε μετανάστες από την Τουρκία και το Μαρόκο.
Επιβραδύνοντας την κίνηση στα σύνορα, η ολλανδική Αστυνομία ελπίζει, ότι θα μπορεί να εντοπίζει ευκολότερα τα οχήματα, στα οποία θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, διευκρίνισε ο Ντάϊκχοφ. Πέρσι, οι Ολλανδοί συνοριοφύλακες συνέλαβαν 330 ανθρώπους, με την υποψία, ότι ήταν διακινητές. Τα νέα μέτρα σημαίνουν, ότι αυτοί, που φτάνουν στην Ολλανδία από χώρες, που θεωρούνται ασφαλείς αλλά και εκείνοι, που έχουν αιτηθεί άσυλο σε άλλα κράτη, μπορεί να δουν το ταξίδι τους να σταματάει στα ολλανδικά σύνορα.

“Θέλουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία με την Ελλάδα και την Τουρκία για το κλείσιμο των συνόρων, αλλά μέχρι να συμβεί αυτό, θα πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας”

Οι μετανάστες από χώρες, που χαρακτηρίζονται ασφαλείς, με βάση τα ευρωπαϊκά κριτήρια, δεν δικαιούνται άσυλο, επειδή δεν θεωρείται, ότι κινδυνεύουν από πολέμους ή βασανιστήρια στον τόπο καταγωγής τους.
Ο σκοπός δεν είναι να επιβληθούν και πάλι οι συνοριακοί έλεγχοι στην Ευρώπη, διευκρίνισε ο Ντάϊκχοφ.«Θέλουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία με την Ελλάδα και την Τουρκία για το κλείσιμο των συνόρων, αλλά μέχρι να συμβεί αυτό, θα πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας», πρόσθεσε.Holland-6

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ