(c)ellinikignomi

-Οι Γερμανοί συσσωρεύουν όλο το «χρήμα» της Ενωμένης Ευρώπης, ενώ στα κράτη-μέλη του ευρωπαϊκού Νότου η οικονομική κατάσταση των πολιτών χειροτερεύει διαρκώς!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού Τύπου και σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Ε.Ε., αναφορικά με το εισόδημα και την οικονομική κατάσταση των πολιτών των πλουσιότερων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πλούσιοι αποτελούν ποσοστιαία, λιγότερο από το 0,3% επί του συνόλου του πληθυσμού των μεγάλων χωρών-μελών της Ε.Ε., δηλαδή της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Κάτω Χωρών, που έχουν συνολικά 336 εκατομμύρια κατοίκους. Στατιστικά, οι περισσότεροι από αυτούς τους πλούσιους ζουν στην Γερμανία, όπου έχει συσσωρευτεί και το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμενα, η Γερμανία προηγείται όλων των άλλων χωρών-μελών με 345.000 πλούσιους, ή 0,9% επί του συνόλου, ενώ 15.000 γερμανικές οικογένειες ισχυρίζονται, ότι διαθέτουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ!
Αντίθετα, 50 εκατομμύρια κάτοικοι αυτών των χωρών, ή περιπου το 15% του συνόλου, θεωρούνται ως φτωχοί, με το ετήσιο εισόδημά τους να είναι κάτω από 10 χιλιάδες ευρώ.

Στην Ιταλία μόνον 78.000 άτομα δηλώνουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 200.000 ευρώ, ενώ την Ισπανία, μόνον 5.000 άνθρωποι επί του συνόλου του πληθυσμού διαθέτουν ετήσιο εισόδημα άνω των 600.000 ευρώ

Οι δισεκατομμυριούχοι στην Βρετανία είναι περίπου 217.000, ή το 0,7% των πολιτών, ενώ 5.000 από αυτούς διαθέτουν ετήσιο εισόδημα της τάξης των 2 εκατομμυρίων λιρών.
Στην Ιταλία, εκείνοι, που δηλώνουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 200.000 ευρώ, αποτελούν μόνον το 0,2% του συνόλου, φθάνοντας περίπου τα 78.000 άτομα, ενώ 32.000 άνθρωποι δηλώνουν ετήσιο εισόδημα άνω των 300.000 ευρώ.
Στην Ισπανία, μόνον 5.000 άνθρωποι επί του συνόλου του πληθυσμού ισχυρίζονται, ότι διαθέτουν ετήσιο εισόδημα άνω των 600.000 ευρώ.
Στην Γαλλία το ποσοστό των πλούσιων πολιτών φθάνει στο 0,4%, ενώ 93 άτομα δηλώνουν εισόδημα 9.000.000 ευρώ, την στιγμή, που στις Κάτω Χώρες η κατάσταση φαίνεται να είναι πιο ισορροπημένη.

Οι Γερμανοί συσσωρεύουν όλο το «χρήμα» της Ευρώπης, ενώ στα κράτη-μέλη της νότιας Ευρώπης, Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα η οικονομική κατάσταση των πολιτών χειροτερεύει διαρκώς

Επίσης, στην Αγγλία 5,4 εκατομμύρια άνθρωποι δηλώνουν ετήσιο εισόδημα μεταξύ 100.000 και 200.000 ευρώ, κάτι που αποτελεί το 11% του συνόλου, ενώ στην Ιταλία το ποσοστό αυτό καθορίζεται σε 0,8% και στην Ισπανία στο 1,1%.
Η Ιταλία κατέχει το ρεκόρ των ατόμων με τα χαμηλότερα εισοδήματα μεταξύ αυτών των χωρών, όπου 13 εκατομμύρια Ιταλοί έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ.
Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν, πως οι Γερμανοί συσσωρεύουν όλο το «χρήμα» της Ευρώπης, ενώ στα κράτη-μέλη της νότιας Ευρώπης, Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα η οικονομική κατάσταση των πολιτών χειροτερεύει διαρκώς.
Όπως εκτιμούν ειδικοί αναλυτές, η επιδείνωση της κατάστασης στις χώρες-μέλη του Νότου σε αυτό το υπερκράτος των “Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης”, που ωφελεί κυρίως την Γερμανία, οφείλεται στην μονόπλευρη μετακίνηση της ροής του χρήματος προς την Γερμανία, ενώ οι χώρες του Νότου, μαζί με την Ελλάδα, σύμφωνα με τα γερμανικά σχέδια, αποτελούν τους “φτωχούς συγγενείς” της Ε.Ε., με αποτέλεσμα το οικοδόμημα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης να γίνεται ολοένα και πιό ετοιμόρροπο!

(c)ellinikignomi
(c)ellinikignomi

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ