-Επιπλέον 115 εκατομμύρια ευρώ θα λάβει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ρεπορτάζ της βουλγαρικής τηλεόρασης, την επόμενη εβδομάδα η Γερμανία θα στείλει σημαντικές ενισχύσεις στην βουλγαρική Αστυνομία, προκειμένου να την βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη προστασία των συνόρων της από την λαθραία είσοδο προσφύγων και μεταναστών. Αυτό δήλωσε, όπως μετέδωσε το βουλγαρικό τηλεοπτικό κανάλι 3, η αρμόδια Υπουργός της Βουλγαρίας, Ρουμιάνα Μπατσάροβα.
«Σε μία εβδομάδα περιμένουμε υποστήριξη για την προστασία των συνόρων από την Γερμανία, η οποία μας υποσχέθηκε, ότι θα στείλει ενισχύσεις. Όπως μας υποσχέθηκε προσωπικά η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε αυτές θα περιλαμβάνονται τεχνολογικός εξοπλισμός, όπως κάμερες θερμικής απεικόνισης, λεωφορεία σε καλή κατάσταση, 8 ή 10 τζιπ καθώς και αποστολή 100 υπαλλήλων της Frontex, με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά», είπε η Βουλγάρα Υπουργός κατά την επιθεώρηση που πραγματοποίησε στην «Αστυνομία των Συνόρων» στην περιοχή του Μάλκο Τάρνοβο.
Η ίδια τόνισε, ότι η συμμετοχή του βουλγαρικού στρατού στον έλεγχο των συνόρων είναι ανεκτίμητη, δεν αντικαθιστά τις προσπάθειες του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά τις βοηθάει σημαντικά.

Επιπλέον 115 εκατομμύρια ευρώ θα λάβει από την Ευρωπαϊκή Ένωση η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης

Επίσης, άλλο βουλγαρικό δημοσίευμα αναφέρει, ότι η Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση, που επιδεινώνεται, θα λάβει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επιπλέον, 115 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιήσει για την δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης στα κέντρα φιλοξενίας της.
Στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται, ότι η ΜΚΟ, “Human Rights Watch” δημοσίευσε έκθεση, στην οποία καταγγέλλει «την παρατεταμένη και αυθαίρετη κράτηση» των παιδιών προσφύγων στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την ΜΚΟ, η οποία επιμένει σε μια ευρωπαϊκή δράση στον τομέα αυτόν, οι ελληνικές Αρχές καταφεύγουν τακτικά σε τέτοιες κρατήσεις σε μικρά και υπερπλήρη κελιά, όπου οι ανήλικοι διαμένουν σε ανθυγιεινές συνθήκες για εβδομάδες ή ακόμη και μήνες, η μέση διάρκεια είναι 40 ημέρες.

boulg

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ