Αναβίωση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, με την πολιτιστική και πνευματική συμβολή της Ελλάδος και με επικεφαλής της την Ρωσία, “βλέπει” ο Γερμανός πολιτειολόγος, ιστορικός, συγγραφέας και αναλυτής, Alexander Rahr!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Ολοένα και περισσότεροι πολιτικοί, ειδικοί επιστήμονες και εμπειρογνώμονες υψώνουν τις φωνές τους μαζί με τα εκατομμύρια Ευρωπαίων Χριστιανών, προβληματιζόμενοι για το μέλλον αυτής της ηπείρου, το οποίο, όμως, φαίνεται ολοένα και πιό αβέβαιο.
«Η Ευρώπη θα διαιρεθεί σε Δυτική και Ανατολική, στα πρότυπα της Δυτικής και της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και θα επέλθει μια αναβίωση της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, η οποία γέννησε το Βυζάντιο και η οποία θα έχει επικεφαλής της την Ρωσία»!
Αυτό υποστηρίζει ο διακεκριμένος Γερμανός πολιτειολόγος, ιστορικός, συγγραφέας και αναλυτής, Alexander Rahr (Αλέξανδρος Ράρ), διευθυντής του γερμανο-ρωσικού φόρουμ, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην ρωσική εφημερίδα “Rossiyskaya Gazeta” επισημαίνει, ότι «σήμερα χρειαζόμαστε να μιλήσουμε, όχι για το πώς θα συμπεριληφθεί η Ρωσία στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά για το πώς θα δημιουργηθεί μια νέα Ευρώπη, αναζητώντας κοινές προοπτικές και κοινές ρίζες, για παράδειγμα τον Χριστιανισμό».
«Το μέλλον της Ευρώπης οφείλει και πρέπει να βασίζεται πάνω στα θεμέλια του Χριστιανισμού» σημειώνει ο ίδιος, ενώ, σύμφωνα με τον Γερμανό εμπειρογνώμονα, «Δύση και Ρωσία έχασαν την σπάνια ευκαιρία να δημιουργήσουν μια ένωση, με την ονομασία «Ευρασία,» η οποία θα ένωνε την σημερινή Ευρώπη και την Ρωσία σε μία ήπειρο, και τώρα θα υποστούμε τις συνέπειες του εκ νέου διαχωρισμού της Ευρώπης, σε διαφορετικά κομμάτια, με διαφορετικές προοπτικές».

“Οι χώρες της πάλαι ποτέ Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας «αισθάνονται» την Ευρώπη με διαφορετικό τρόπο, από ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Δύσης, και επιθυμούν ένα μέλλον, που, πιθανόν, να συνδέεται άμεσα με την βυζαντινή τους κληρονομιά”

«Η Ρωσία δεν πρόκειται ποτέ να γίνει μέρος της Ευρώπης, όπως πολλοί θα επιθυμούσαν και ήθελαν στην δεκαετία του ’90. Και αυτό γίνεται τώρα σαφές, καθώς οι σύγχρονοι πυλώνες της σημερινής Ευρώπης είναι το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Alexander Rahr,
«Η αρχή του κανόνα του Πούτιν είναι, ότι η χώρα του δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να γίνει μέρος της διατλαντικής κοινότητας, όπως αυτό θα ήταν δυνατόν υπό τον Γιέλτσιν και τον Κοζύρεφ, αλλά με έναν ορισμένο τρόπο και για ένα ορισμένο διάστημα θα εξακολουθεί να συνδέεται και να «συνεννοείται» με το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σήμερα, όμως, νομίζω, ότι ούτε και αυτό είναι δυνατόν», δήλωσε ο Γερμανός πολιτικός εμπειρογνώμονας στην ρωσική εφημερίδα.
«Αναμένουμε να ζήσουμε ένα είδος διάσπασης της Ευρώπης! Ιστορικά μιλώντας, η Ευρώπη καταλαμβάνει σήμερα τα σύνορα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και αναμένουμε, ότι αυτή θα διασπαστεί στα πρότυπα της Δυτικής και της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (Ρωσία, Λευκορωσία, Ανατολική Ουκρανία και ακόμη Ελλάδα, Σερβία και Βουλγαρία). Οι χώρες της πάλαι ποτέ Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας «αισθάνονται» την Ευρώπη με διαφορετικό τρόπο, από ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Δύσης και επιθυμούν ένα μέλλον, που, πιθανόν, να συνδέεται άμεσα με την βυζαντινή τους κληρονομιά, ενώ το άλλο μέρος της Ευρώπης, το δυτικό, συνδέεται με την Δυτική Ρωμαϊκή κληρονομιά», υπογραμμίζει ο Alexander Rahr στην συνέντευξή του.

“Η Ευρώπη θα «διαμελισθεί» αναγκαστικά στα δύο, ενώ η Ελλάδα θα συμμετέχει -στο ανατολικό κομμάτι- σε μια αναβίωση της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, συμβάλλοντας πολιτιστικά και πνευματικά σε αυτήν, η οποία, τώρα, θα έχει επικεφαλής της την Ρωσία”!

Όπως υποστηρίζουν άλλοι ειδικοί αναλυτές, η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με το μεταναστευτικό πρόβλημα, θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση για να συμβούν τα επερχόμενα, για την διάσπαση της Ευρώπης, και ενδεχομένως για την σωτηρία της Ελλάδος. Πρόκειται για ένα σενάριο, που υλοποιήθηκε πριν από 1500 χρόνια και μετά από έναν τεράστιο ιστορικό κύκλο, τα πράγματα δείχνουν να ξαναγυρίζουν πάλι στο ίδιο σημείο!
Άλλωστε, οι σημερινές ηγέτιδες χώρες της Ε.Ε., Γερμανία και Γαλλία, προάγουν, από την ίδρυση της Ε.Ε., τον Καρλομάγνο, τις αξίες και τα ιδανικά της «Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του Γερμανικού Έθνους», που αυτός είχε ιδρύσει, περιθωροποιώντας την ιστορική, πολιτιστική και πνευματική κληρονομιά, που άφησε στην Ευρώπη το λεγόμενο Βυζάντιο.
Όπως τονίζουν οι ίδιοι, οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο βρίσκονται χιλιάδες μίλια «μακριά» από τις ελληνορθόδοξες αξίες του Βυζαντίου, οι οποίες έχουν εμποτίσει την σημερινή Ρωσία, και τις χώρες των Βαλκανίων, όπως είναι η Βουλγαρία, η Σερβία αλλά και η μακρινή Ουκρανία, και δεν είναι δυνατόν να συνενωθούν όλες αυτές οι χώρες σε αυτό το “δυτικοτραφές” μόρφωμα, με το όνομα Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό την άμεση θρησκευτική εποπτεία του Πάπα!
Γι’ αυτό και η Ευρώπη θα «διαμελισθεί» αναγκαστικά στα δύο, ενώ η Ελλάδα -όπως την τοποθετεί και ο Γερμανός εμπειρογνώμονας Alexander Rahr-, θα συμμετέχει στο ανατολικό κομμάτι, σε μια αναβίωση της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, συμβάλλοντας πολιτιστικά και πνευματικά σε αυτήν, η οποία, τώρα, θα έχει επικεφαλής της την Ρωσία, όπως, άλλωστε, οραματίζεται και ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαδίμηρος Πούτιν, συναισθανόμενος το ιστορικό πεπρωμένο της Ρωσίας και σταθμίζοντας τα γεγονότα και τις σημερινές προθέσεις της Δύσης!

aac86-europe-map

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ