-Εντυπωσιακές είναι οι αποκαλύψεις του Wikileaks περί παρέμβασης του Μπιλ.Κλίντον στον Αλέξη Τσίπρα και σε βιβλίο για τον Γάλλο Πρόεδρο, ότι προτάθηκε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό στον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, να τυπωθούν ελληνικές δραχμές στην Ρωσία !

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις διεθνών πολιτικών και οικονομικών αναλυτών, προετοιμάζεται το έδαφος για την έξοδο της Ελλάδος από την Ευρωζώνη και το Grexit θα πραγματοποιηθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς η οικονομία της χώρας μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, που δεν μπορούν να λυθούν μέσα στην ζώνη του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος. Όπως πιστεύουν οι ίδιοι αναλυτές, βασιζόμενοι στις εντυπωσιακές αποκαλύψεις από το Wikileaks, περί παρέμβασης του Μπιλ.Κλίντον στον Αλέξη Τσίπρα και στις αποκαλύψεις που αναφέρονται σε βιβλίο για τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ότι προτάθηκε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό στον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, να τυπωθούν ελληνικές δραχμές στην Ρωσία, το Grexit δεν έφυγε ποτέ από το τραπέζι. Μάλιστα, τώρα κάποιοι το επαναφέρουν, σε συνδυασμό με γενναίο κούρεμα του χρέους, ως την μόνη λύση σωτηρίας για την Ελλάδα.european_parliament
Οι αναλυτές επισημαίνουν, ότι θα υπάρξουν σίγουρα και νέες αποκαλύψεις από το Wikileaks, που θα διαλευκάνουν τις ενέργειες της Κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με το τι συνέβη στην διαπραγμάτευση του 2015 και το τι συμφωνήθηκε για τα επόμενα χρόνια, ενώ εκτιμούν, ότι διαφαίνεται ένα ισχυρό παιχνίδι μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας γύρω από την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ φαίνονται αποφασισμένες να κρατήσουν την Ελλάδα πάση θυσία στο ευρώ, ένώ η Ρωσία φαίνεται, ότι ανά πάση στιγμή θα μπορούσε να είχε δώσει το «πράσινο φως» για την εκτύπωση του νέου ελληνικού εθνικού νομίσματος.
Οι αναλυτές συνδυάζουν το θέμα αυτό και με την συγκυρία, ότι η Άγκυρα ανοίγει θέματα στο Αιγαίο και οι ΗΠΑ επιτίθενται με κάθε τρόπο στην Γερμανία όπως και στην περίπτωση της “Deutsche Bank”.

Κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν εμμέσως τις αποκαλύψεις, ότι οι κ.κ. Μπιλ Κλίντον και Αλέξης Τσίπρας συνομίλησαν, χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για το περιεχόμενο

Συγκεκριμένα, το απόσπασμα της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, που δημοσιοποιεί το Wikileaks, αναφέρει τα εξής:
«Είμαι στο τρένο και είναι δύσκολο να μιλήσω στο τηλέφωνο. Ο Λευκός Οίκος ερωτά να μάθει, εάν ο Μπιλ Κλίντον έχει αρκετή άνεση με τον Ελληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ώστε να του τηλεφωνήσει και να του ζητήσει να πάει σε συμφωνία. Μπορείτε να τον ερωτήσετε, εάν υπάρχει αυτή η πιθανότητα; Εάν ναι, μπορώ να του μιλήσω, αφού αποβιβαστώ από το τρένο και να του εξηγήσω το σκεπτικό και τον στόχο. Ευχαριστώ» έγραφε ο Ποντέστα στο ηλεκτρονικό μήνυμά του προς τον Μπιλ Κλίντον.
Από το γραφείο του Αμερικανού πρώην Προέδρου, η απάντηση ήταν η εξής: «Λέει ναι, αλλά χρειάζεται επιπλέον πληροφορίες από αυτές, που έχει τώρα. Η πρώτη του ερώτηση είναι, αν «θα πιέσουμε και την Μέρκελ, επίσης;» Τι ώρα θα είσαι διαθέσιμος να μιλήσεις;».
Εμμέσως, κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν την αποκάλυψη αυτή του Wikileaks, τονίζοντας, ότι, όντως, οι κ.κ. Μπιλ Κλίντον και Αλέξης Τσίπρας συνομίλησαν, χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για το περιεχόμενο.
Σημειώνουν, δε, με νόημα, ότι «όλες οι πλευρές επιθυμούσαν την απεμπλοκή του ζητήματος».
Οι ίδιοι κύκλοι διαψεύδουν, πάντως, ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Κλίντον είχαν επικοινωνία μετά το δημοψήφισμα.
Όπως υπογραμμίζουν, είχε υπάρξει επικοινωνία με τον Μπιλ Κλίντον, αρκετά πριν το δημοψήφισμα -προτού καν αποφασιστεί η διεξαγωγή του. «Μετά το δημοψήφισμα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε μιλήσει μόνον με τον Πρόεδρο Ομπάμα» λένε οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.

Οι αποκαλύψεις του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, για την κατ’ ιδίαν συνομιλία του με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν

Από την άλλη πλευρά, οι αποκαλύψεις σε βιβλίο, που κυκλοφόρησε πρόσφατα για τον Πρόεδρο της Γαλλίας, σχετικά με τα λεγόμενα του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, έχουν ως εξής:
«Το βράδυ της 9ης Ιουλίου 2015, ο Φρανσουά Ολάντ προχώρησε σε εκμυστηρεύσεις και μας μεταφέρει μια καταπληκτική ιστορία.
«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν» μας λέει, του τηλεφώνησε «μυστηριωδώς τρείς ημέρες νωρίτερα, στις 6 Ιουλίου, δηλαδή την επομένη του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, που διοργάνωσε και κέρδισε ο Τσίπρας», για να του μεταφέρει μια πληροφορία.
Ο Ολάντ, με χιουμοριστική διάθεση μας μεταφέρει την συζήτηση, που είχε τηλεφωνικώς με τον ένοικο του Κρεμλίνου.
«Πούτιν: Πρέπει να σου δώσω μια πληροφορία για να μην υπάρξει παρεξήγηση μεταξύ μας…
Ολάντ: Nαι κανένα πρόβλημα, πες μου», απαντά ο Ολαντ πολύ περίεργος.
«Πούτιν: H Ελλάδα μας ζήτησε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία, γιατί δεν έχουν τυπογραφείο για να το κάνουν», λέει ο Πούτιν.
Η απόδειξη είναι, ότι η Ελλάδα, εκείνη την περίοδο προέβλεπε να βγει από την Ευρωζώνη και να επανέλθει στο ιστορικό νόμισμα της.
«Τι τους απάντησες;» ζητά να μάθει ο Ολάντ.
«Πούτιν: Τους απάντησα, ότι θα μπορούσαμε να το κάνουμε, αλλά εσύ τι σκέφτεσαι;»
Ολάντ: Είναι μία κυρίαρχη χώρα η Ελλάδα, εάν έβγαινε από την Ευρωζώνη και είχε ανάγκη από χαρτονομίσματα, δεν θα σοκαριζόμουν, εάν τα τύπωνε η Ρωσία, γιατί θα απαντούσε σε ένα αίτημα», απάντησε αυτοσχεδιάζοντας ο ολοένα και περισσότερο αιφνιδιασμένος Ολάντ.
«Πούτιν: Ήθελα να σου δώσω αυτή την πληροφορία, για να καταλάβεις καλά, ότι δεν είναι καθόλου δική μας επιθυμία», συμπλήρωσε ο Πούτιν, πριν κλείσει.
«Περίεργο αυτό το τηλεφώνημα. Ο Πούτιν δεν δίνει ποτέ τίποτε στην τύχη. Τι μήνυμα ήθελε να μεταφέρει; Αναρωτήθηκα γιατί μου τα μετέφερε αυτά» είπε ο Ολάντ μπροστά μας.
«Ίσως για να μην κριθεί ως υπεύθυνος, ότι έσπρωξε την Ελλάδα, να βγει και δεύτερον για να μου πει – δεν ήταν κακή ιδέα — ότι κατά την άποψη του, ήταν ένας κίνδυνος και θα έπρεπε να κάνουμε τα πάντα για να τον αποφύγουμε».
Ο Ολάντ, δηλώνει σίγουρος, πως «αν ο Πούτιν έκανε αυτή την τόσο εκπληκτική κίνηση μαζί του ήταν, γιατί είχε καλή πρόθεση. Εξάλλου την κράτησα για μένα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ