-Περιθωροποιείται στο τμήμα αυτό της ελληνικής επικράτειας ο ρόλος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που υποκαθιστούνται από την FRONTEX, την Europol, Τούρκους Αστυνομικούς, αλλά και τις ΜΚΟ!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με προειδοποιήσεις ειδικών αναλυτών, σε διεθνές προτεκτοράτο τείνουν να μετατραπούν τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, λόγω της επιβολής ξένης κηδεμονίας, που μπορεί να οδηγήσει σταδιακά στην απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας στα νησιά αυτά!

Οι αναλυτές προειδοποιούν, ότι τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τίθενται ουσιαστικά υπό διεθνή κηδεμονία, με την πρώτη πρακτικά απόσπαση εθνικού εδάφους να βρίσκεται προ των πυλών, ως απόρροια και φυσική εξέλιξη της πολιτικής των μνημονίων

Η είδηση, ότι η Europol στέλνει στην Ελλάδα τουλάχιστον 200 αξιωματικούς, προκειμένου να ανακαλύψουν πυρήνες της εγκληματικής οργάνωσης της ISIS στα στρατόπεδα αλλοδαπών, που βρίσκονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προκαλεί σοβαρά ερωτήματα, καθώς υποδηλώνει, ότι οι διάφοροι διεθνείς Οργανισμοί περιθωροποιούν στο τμήμα αυτό της ελληνικής επικράτειας τον ρόλο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Τα ερωτήματα αυτά είναι εύλογα και αφορούν τον πραγματικό σκοπό της αποστολής των συγκεκριμένων στελεχών, αλλά και το κατά πόσο, πλέον, προχώρησε η απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας στα νησιά αυτά, όταν, ουσιαστικά, οι εκεί ελληνικές Αρχές υποκαθιστούνται με διάφορα προσχήματα από την FRONTEX, την Europol, τους Τούρκους Αστυνομικούς, που προσφάτως αποχώρησαν, αλλά και τις ΜΚΟ.
Οι ειδικοί αναλυτές προειδοποιούν, ότι με τον τρόπο αυτόν τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τίθενται ουσιαστικά υπό διεθνή κηδεμονία, με την πρώτη πρακτικά απόσπαση εθνικού εδάφους να βρίσκεται προ των πυλών, ως απόρροια και φυσική εξέλιξη της πολιτικής των μνημονίων.

“Ουδείς γνωρίζει, τι ακριβώς κάνει το συγκεκριμένο Σώμα της FRONTEX , από ποιόν, ή ποιούς ελέγχεται, αφού δεν παίρνει εντολέςαπό τις ελληνικές Αρχές και σε τι αποσκοπεί η παρουσία του εκεί”!

Ήδη στα νησιά αυτά βρίσκονται εκατοντάδες αξιωματικοί της FRONTEX , της Υπηρεσίας συνόρων της Ε.Ε. οι οποίοι έχουν έρθει με το πρόσχημα της καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης, χωρίς, όμως, ουσιαστικά αποτελέσματα, αφού κανένα έργο δεν έχουν παρουσιάσει στο συγκεκριμένο τομέα.
Όπως, μάλιστα, καταγγέλλουν Ενώσεις Αστυνομικών των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου, το προσωπικό της FRONTEX δρα ως «κράτος εν κράτει» στα νησιά, εντελώς αυτόνομα, με την ΕΛΑΣ να παρακολουθεί ως απλός παρατηρητής!
Στην Χίο, για παράδειγμα, οι Αστυνομικοί της FRONTEX με δικά τους οχήματα και με έδρα τους το ξενοδοχείο “Χανδρής”, πραγματοποιούν περιπολίες στους δρόμους του νησιού ως δύναμη κατοχής, με την Ελληνική Αστυνομία να παρακολουθεί άπραγη!
Σύμφωνα με την καταγγελία, “ουδείς γνωρίζει, τι ακριβώς κάνει το συγκεκριμένο Σώμα, από ποιόν, ή ποιούς ελέγχεται, αφού δεν παίρνει εντολέςαπό τις ελληνικές Αρχές και σε τι αποσκοπεί η παρουσία του εκεί”!

“Οι καταστάσεις, έτσι όπως εξελίσσονται, δημιουργούν περίεργα και ύποπτα τετελεσμένα”!

Όπως αναφέρει, μάλιστα, πρόσφατο δημοσίευμα, «Νεαρός στην Σάμο, που επέστρεφε από την δουλειά του, αντιμετώπισε ένα γερμανικό αστυνομικό μπλόκο στην διασταύρωση Ποσειδωνίου – Παλαιοκάστρου. Όπως αναφέρει ο ίδιος στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, αφού οι Γερμανοί διαπίστωσαν, ότι είναι Έλληνας, τον άφησαν να συνεχίσει την πορεία του!».
Παρόμοιες καταστάσεις συμβαίνουν και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Και τώρα, σύμφωνα με νεότερη είδηση, ένα νέο σώμα από 200 αξιωματικούς, ειδικούς υποτίθεται στην αντιτρομοκρατία, έρχεται για να αντικαταστήσει αυτό, που θα έπρεπε να ήταν αποκλειστικό έργο και ευθύνη των ελληνικών Αρχών!
Πάντως, οι αναλυτές επισημαίνουν, ότι οι καταστάσεις, έτσι όπως εξελίσσονται, δημιουργούν περίεργα και ύποπτα τετελεσμένα. Στο πλαίσιο αυτό δεν πρέπει, βέβαια, να παραβλέψει κανείς και το πρωτοφανές κύμα της παράνομης εισόδου 170.000 συνολικά αλλοδαπών το πρώτο εξάμηνο του 2016, το οποίο αποτέλεσε την αφορμή για τις δυσμενείς αυτές εξελίξεις.

frontex1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ