Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Για το μέλλον της Σερβίας και γενικά των βαλκανικών κρατών, αλλά και για τις αλλαγές, που προγραμματίζουν οι ισχυροί της Δύσης να εφαρμόσουν στην ευαίσθητη αυτή περιοχή στο προσεχές διάστημα, παρά την θέληση των λαών των βαλκανικών κρατών, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο “RIA Novosti” ο διευθυντής του ρωσικού “Ινστιτούτου Στρατηγικών Ερευνών” στην Μόσχα, Λεονίτ Ρεσετίνικωφ.
“Οι δυτικές πιέσεις προς την Σερβία θα αυξηθούν και πρέπει να περιμένουμε εκπλήξεις. 300px-Moscow_Kremlin_from_Kamenny_bridge

Οι Δυτικοί δεν θα αποτραβηχθούν, εφ’ όσον η Σερβία δεν δείξει ανοχή στα γεγονότα, που εξελίσσονται στην περιοχή και αντιδρά στα σχέδιά τους. Οι πιέσεις, ενδεχομένως, θα μειωθούν, όταν η Σερβία θα γίνει, όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Αλβανία, ειδάλλως υπάρχει σχεδιασμός για την διαίρεσή της”, δήλωσε ο Ρεσετίνικωφ στο “Νόβοστι”.

“Ο σερβικός λαός έχει χωρισθεί, αλλά μετά από μια διαδικασία μερικών ετών θα γίνει η αναπόφευκτη ένωσή του, γιατί δεν μπορεί να χωριστεί ένα έθνος τεχνητά”

“Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του σερβικού λαού, εφόσον υπερασπιστεί ο ίδιος ο σερβικός λαός τον εαυτό του. Αν δεν το κάνει αυτό, δεν θα το κάνουμε ούτε εμείς. Γνωρίζουμε, ότι η Δύση δεν αποτελεί στόχο της Σερβίας, αλλά ούτε και η Ρωσία. Η Δύση έχει ως στόχο τον έλεγχο της χώρας, να υποτιμηθεί η Σερβία και να συνδεθεί μαζί της, ετσι ώστε να ζήσει με τους νόμους της Δύσης”, είπε ο Ρεσετίνικωφ.
Παράλληλα έκανε και μια δήλωση, που θα συζητηθεί, ότι, δηλαδή, τα σύνορα των Σέρβων είναι προσωρινά:
“Έξω από την Ρωσία ζουν 25 εκατομμύρια Ρώσοι και συγκρούσεις γίνονται σε χώρες, όπου υπάρχουν Ρώσοι, επειδή υπάρχουν τεχνητά σύνορα. Το χρονικό διάστημα, που μπορούν να παραμείνουν τέτοια σύνορα, είναι περιορισμένο, γιατί δεν μπορεί να χωριστεί ένα έθνος τεχνητά.
Ο γερμανικός λαός διαιρέθηκε και έχει καταφέρει να ενωθεί. Ο σερβικός λαός έχει χωρισθεί, αλλά μετά από μια διαδικασία μερικών ετών, θα γίνει η αναπόφευκτη ένωσή του”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ