Της Επιτετραμμένης της Γερμανικής Κυβέρνησης για θέματα Αναπήρων
της κ. Βερένα Μπέντελε, στη Βαυαρική Βουλή.

Συνεργασία της κ. Μπέντελε με την Εκκλησία μας για θέματα αναπήρων Ελλήνων συμπατριωτών μας στη Γερμανία.

Η κ. Βερένα Μπέντελε είναι εκ γενετής τυφλή και έχει λάβει 12 χρυσά μετάλλια σε Παραολυμπιακούς αγώνες στο Δίαθλο. Απέσπασε και πολλές άλλες διεθνείς τιμητικές διακρίσεις σε χειμερινούς αγώνες σκι και κατέστη σύμβολο για τους συνανθρώπους μας με πάσης φύσεως αναπηρίες.bentele

Το 2014 εκλέχθηκε με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Μονάχου και ορίστηκε ως ειδική σύμβουλος για θέματα αναπηρίας και ενσωμάτωσης στη πόλη Μονάχου. Με πρόταση της Ομοσπονδιακής Υπουργού Εργασίας κ. Ανδρέα Νάλες διορίστηκε το 2014 Επιτετραμμένη της Γερμανικής Κυβέρνησης για θέματα Αναπηρίας και Αναπήρων, με έδρα το Βερολίνο.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Βαυαρίας (SPD) σε συνεργασία με την Ακαδημία Γκέοργκ-φον –Φολμαρ (Georg-von-Vollmar Akademie) τίμησε στις 30 Οκτωβρίου 2016 την κ. Μπέντελε σε ειδική τελετή στη Βαυαρική Βουλή.

Στον ευχαριστήριο λόγο της η κ. Μπέντελε αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που καταβάλλει, ως Επιτετραμμένη της Γερμανικής Κυβέρνησης για θέματα Αναπηρίας και Αναπήρων, να προωθήσει νομοθετικά διατάγματα στη Γερμανική Βουλή, για μια καλύτερη ζωή όλων των αναπήρων, που ζουν στη Γερμανία. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έχουν γίνει αρκετά βήματα στη σωστή κατεύθυνση για ανακούφιση των αναπήρων από τα καθημερινά τους προβλήματα, πρέπει όμως και η κοινωνία, στις διάφορες δομές της, να ενσωματώσει ενεργά τους αναπήρους. Οι άνάπηροι μπορούν να προσφέρουν, τόσο επαγγελματικά, όσο και εθελοντικά, τα πολυποίκιλα ταλέντα τους στο κοινό καλό.

Στην τελετή παρέστη ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης. Τόσο ο π. Απόστολος, όσο και η κ. Μπέντελε είναι μέλη του Ανωτάτου Συμβουλίου Ενσωμάτωσης που ίδρυσε η Καγγελάριος κ. Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Σε μια σύντομη συνομιλία του π. Αποστόλου με την κ. Μπέντελε εκφράστηκε εκατέρωθεν η επιθυμία για μια νέα συνάντησή τους με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για ενημέρωση και προώθηση ιδιαιτέρων προβλημάτων αναπήρων Ελλήνων συμπατριωτών μας.

Ο Αρχιερατικός Επιτετραμμένος για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία
Απόστολος Μαλαμούσης
Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου

Φωτο. Ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης με την κ. Βερένα Μπέντελε στη Βαυαρική Βουλή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ