Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Οικονομικός σύμβουλος του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας αναλαμβάνει ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάννης Βαρουφάκης, σύμφωνα με δηλώσεις του νέου ηγέτη του βρετανικού κόμματος των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν.
«Ο κ. Βαρουφάκης είναι ενδιαφέρων, καθώς έχει πρωταγωνιστήσει σε κάθε διαπραγμάτευση, με το ΔΝΤ, την Κομισιόν και την ΕΚΤ», είπε ο κ. Κόρμπιν.
Παρ’ ότι ο κ. Βαρουφάκης δεν απάντησε σε αίτημα του πρακτορείου «Reuters», να σχολιάσει τον διορισμό του, εκπρόσωπος των Εργατικών αποκάλυψε, ότι ο πρώην Έλληνας Υπουργός θα συμμετάσχει σε σειρά διαλέξεων, στις οποίες θα συζητήσει για τις εμπειρίες του και θα προσφέρει συμβουλές για την οικονομική πολιτική του κόμματος, «σε μια προσπάθεια να ανυψώσει το επίπεδο της δημόσιας συζήτησης γύρω από θέματα οικονομίας και πολιτικού σχεδιασμού».Varoufakis
Σημειώνεται, ότι ο Πωλ Μέϊσον παραιτήθηκε την ίδια εβδομάδα από την θέση του επικεφαλής του Οικονομικού Ρεπορτάζ στο «Channel 4», ανακοινώνοντας, ότι θα συμμετάσχει και αυτός σε αυτή την σειρά διαλέξεων, στο πλευρό του, επίσης, εργατικού και υπεύθυνου για την οικονομική αντιπολίτευση, Τζων Μακ Ντόνελ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ