Το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη επισκέφτηκαν ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» κ. Διαμαντής Γκίκας και η Γραμματέας κ. Φωτεινή Μίχου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα σε ζεστό και εγκάρδιο κλίμα.

Στην αρχή ο Πρόεδρος κ. Διαμαντής Γκίκας ευχαρίστησε τον κ. Χρυσουλάκη για την μέχρι  σήμερα ισχυρή στήριξη και εξαιρετική συνεργασία που έχει η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού. Αφού τον ενημέρωσε για τον προγραμματισμό και για τις δραστηριότητες της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, για την μεταφορά του 12ου παγκοσμίου συνεδρίου και αντάμωμα Θεσσαλών το καλοκαίρι 2021 και για τη νέα συνεργασία της παγκόσμιας συνομοσπονδίας Θεσσαλών με άλλες παγκόσμιες συνομοσπονδίες (Ήπειρο, Κρήτη, Πόντος, Μακεδονία, Θράκη και Βλάχοι), καθώς επίσης για τον προγραμματισμό ενός  συνεδρίου της Ένωσης των παγκοσμίων εθνικοτοπικών οργανώσεων στις 1.8.2021 στην Αθήνα, τον προσκάλεσε να συμμετέχει σε αυτές.

Στη συνέχεια η Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Φωτεινή Μίχου παρουσίασε ένα σχέδιο πολιτιστικής δράσης με τίτλο «Γνωρίστε τις ρίζες μας – Γνωρίστε τους ήρωές μας», βάσει του οποίου μία ομάδα νέων Θεσσαλών από διάφορες χώρες του κόσμου θα συμμετάσχει το καλοκαίρι του 2021 σε μια πολιτιστική και εκπαιδευτική περιπέτεια γνωρίζοντας τους Θεσσαλούς ήρωες της επανάστασης του 1821. Οι Απόδημοι νέοι Θεσσαλοί γνωρίζοντας τις ρίζες και τις ηρωικές αξίες των προγόνων τους θέτουν τις βάσεις για την διατήρηση και συνέχιση των ελληνικών αξιών στις μελλοντικές γενιές. Η ελληνική Ιστορία πρέπει να φτάσει στις νέες γενιές των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό για να μη χαθεί η ελληνική ταυτότητα.

Τέλος ο κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης δέχθηκε με χαρά τις προσκλήσεις και υποσχέθηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να παρευρεθεί και να στηρίξει τις δραστηριότητες της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών. Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στις δραστηριότητες των αποδήμων συμπατριωτών μας και προσβλέπει σε μία στενή και αποτελεσματική συνεργασία με την Ομογένεια.

 Με εκτίμηση – Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

Ο Πρόεδρος

Διαμαντής Γκίκας

 

 

Η Γραμματέας

Φωτεινή Μίχου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ