Στιγμιότυπο από την ανακοίνωση της χορηγίας στο Ελληνικό Κέντρο. Διακρίνονται από αριστερά τα μέλη του Δ. Συμβουλίου Τάμμυ Ηλιού, Κώστας Μάρκος, Δημήτρης Μποσινάκης, ο υπουργός Φίλιππας Δαλιδάκης, ο Χρήστος Σικαβίτσας, ο βουλευτής Στηβ Δημόπουλος, ο Βασίλης Παπαστεργιάδης, η υπουργός Τζένη Μικάκου, η Βάσω Ζάγκαλη, ο Νίκος Κουκουβιτάκης και ο Χρήστος Καραμίτος

H Εργατική Κυβέρνηση της Βικτώριας ανακοίνωσε χορηγία ύψους $2,5 εκατομμυρίων προς την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης για τη δημιουργία ενός κέντρου για ηλικιωμένους και νέους. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη χορηγία που έλαβε ποτέ η Κοινότητα στην 121χρονη ιστορία της από αυστραλιανή κυβέρνηση.

Την ανακοίνωση έκανε η υπουργός Οικογενειών, Παιδιών και Υποθέσεων Νέων κ. Τζένη Μικάκου, παρουσία του υπουργού Εμπορίου και Επενδύσεων, Καινοτομίας,  Ψηφιακής Οικονομίας και Μικρών Επιχειρήσεων κ. Φίλιππα Δαλιδάκη, του βουλευτή του Εργατικού Κόμματος κ. Σταύρου Δημόπουλου, του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας, χθες Τετάρτη, στο Ελληνικό Κέντρο της Κοινότητας.

H υπουργός κ. Τζένη Μικάκου ενώ ανακοινώνει τη μεγάλη χορηγία προς την Κοινότητα παρουσία του υπουργού Φίλιππα Δαλιδάκη (αριστερά), του μέλους του Δ.Σ. της Κοινότητας κ. Χρήστου Σικαβίτσα, του βουλευτή κ. Στηβ Δημόπουλου, του προέδρου της Κοινότητας κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη και των μελών του Δ.Σ. της Κοινότητας Βάσως Ζάγκαλη, Νίκου Κουβιτάκη και Μιχάλη Καραμίτου

«Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνω σήμερα ότι η Εργατική Κυβέρνηση του κ. Ντάνιελ Αντριους θα χορηγήσει $2.5 εκατομμύρια προς την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης για τη δημιουργία ενός κέντρου για τους ηλικιωμένους και τη νεολαία, σε χώρο τον οποίο θα αποφασίσει η Ελληνική Κοινότητα σε συνεργασία με την ελληνική παροικία,» τόνισε η κ. Μικάκου στα Ελληνικά.

«Συγχαίρω την Ελληνική Κοινότητα για τις δραστηριότητές της και τις προσπάθειές της για την προώθηση της ελληνικής κουλτούρας στη Μελβούρνη. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε η μεγαλύτερη ελληνική πόλη εκτός Ελλάδας καιμε την υποστήριξη της κυβέρνησης ξέρουμε ότι θα έχουμε ένα λαμπρό μέλλον ως ελληνική παροικία στα επόμενα χρόνια.

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Παπαστεργιάδη και το Διοικητικό Συμβούλιο που είναι εδώ μαζί μας και με τους συναδέλφους μου, τον υπουργό κ. Δαλιδάκη και τον βουλευτή κ. Δημόπουλο, που είναι θερμοί υπστηρικτές της ελληνικής παροικίας. Κάνω αυτή την ευχάριστη ανακοίνωση σήμερα γνωρίζοντας ότι η κυβέρνησή μας θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ελληνική Κοινότητα για το σπουδαίο έργο που προσφέρει στην παροικία μας.»

Από την πλευρά του ο υπουργός κ. Δαλιδάκης συνεχάρη την Κοινότητα για το έργο της και έπλεξε το εγκώμιο της κ. Μικάκου για τις προσπάθειες που κάνει για την ελληνική παροικία.

«Η επιχορήγηση αυτή είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών της κ. Μικάκου, το έργο της οποίας θέλω όλοι να εκτιμήσουμε και να την ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα,» τόνισε.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης ευχαρίστησε την κυβέρνηση του κ. Αντριους και τους ομογενείς πολιτειακούς βουλευτές και υπουργούς για τη στήριξή τους προς την Κοινότητα και το έργο της.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας Δημήτρης Μποσινάκης, Κώστας Μάρκος, ο υπουργός Φίλλιπας Δαλιδάκης, Χρήστος Σικαβίτσας, ο βουλευτής Στηβ Δημόπουλος, Βασίλης Παπαστεργιάδης, η υπουργός Τζένη Μικάκου, Βάσω Ζάγκαλη και Νίκος Κουκουβιτάκης

«Είναι ιδιαίτερη τιμή που έχουμε σήμερα μαζί μας την υπουργό κ. Μικάκου, τον υπουργό κ. Δαλιδάκη τον βουλευτή κ. Δημόπουλο για τη μεγάλη ανακοίνωση των $2,5εκατομμυρίων προς την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης,» είπε.

«Η επιχορήγηση αυτήθα μας δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε το μεγάλο μας έργο με τη δημιουργία ενός κέντρου για τους ηλικιωμένους, για μεγαλύτερη συνεργασία με τους μαθητές μας και με τους νεοφερμένους και με όλες τις επόμενες γενιές, που ηΚοινότητά μας και η κυβέρνηση του Ντάνιελ Αντριους προσπαθούν να αγκαλιάσουν καινα τους φέρουμε κοντά. Θα μας επιτρέψει να συνεχίζουμε το έργο μας και να προωθούμε την παιδεία και τον πολιτισμό μας σε όλη τη Μελβούρνη και σε όλη τη Βικτώρια.

»Η Κοινότητά μας είναι εδώ σε αυτή την πόλη για 121 χρόνια, με αυτή τηνυποστήριξη θα είμαστε εδώ για άλλα τόσα χρόνια, δυναμικοί και ως ένα παγκόσμιο παράδειγμα για το πώς μπορεί να λειτουργήσει ένας δυναμικός οργανισμός.

»Σας ευχαριστούμε θερμά για όλη την υποστήριξή σας και όπως προανέφεραείναι η μεγαλύτερη χορηγία σε αυτόν τον οργανισμό στην 121χρονη ιστορία του. Είναι πολύ σημαντικό αυτό γιατί δείχνεται την εμπιστοσύνησας σε εμάς, όπως και από την πλευρά μας για πολλά χρόνια τώρα έχετε το σεβασμό μας και τη στήριξή μας στο δικό σας έργο,κάτι που θα έχετε και μετά τις εκλογές.»

Ο αντιπρόεδρος της Κοινότητας κ. Νίκος Κουκουβιτάκης εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του προς τους ομογενείς πολιτικούς και την πολιτειακή κυβέρνηση και ιδιαίτερα προς την κ. Μικάκου.

«Γνωρίζω την κ. Μικάκου εδώ και πάρα πολλά χρόνια και πάντα μας βοηθά και μας στηρίζει και είναι μεγάλη τιμή που βρίσκεται σήμερα κοντά μας και θέλω να την ευχαριστήσω για τη βοήθεια και την προσφορά της στην Κοινότητα και την παροικία μας,» είπε.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κοινότητας κ. Κώστας Μάρκος εξέφρασε με τη σειρά του τις ευχαριστίες του, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα το σεβασμό και τη βοήθεια της κυβέρνησης προς τους ηλικιωμένους και τη νεολαία.

«Αυτό  έχει μεγάλη σημασία γιατί και αυτοί έχουν προσφέρει τόσα πολλά στην αυστραλιανή κοινωνία… Είσαστε πραγματικά παράδειγμα προς μίμηση,» τόνισε.

Τους ομογενείς πολιτικούς και την Εργατική κυβέρνηση ευχαρίστησαν επίσης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Χρήστος Σικαβίτσας και Μιχάλης Καραμίτος.

«Εύχομαι στους πολιτικούς μας καλή επιτυχία στις εκλογές της 24ης Νοεμβρίουγια να μπορούν να συνεχίσουν να μας στηρίζουν. Καλή επιτυχία σε όλους σας και ευχαρισοτύμε πολύ για τη χορηγία σας,» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σικαβίτσας.

Ο κ. Καραμίτος δήλωσε: «Σας ευχαριστούμε για την ανακοίνωση της μεγάλης σας χορηγίας σήμερα και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εκλογές.»

Παρόντα ήταν επίσης και τα μέλη του Δ.Σ.κ. Δημήτρης Μποσινάκης, κα.Ταμμυ Ηλιού καικα. Βάσω Ζάγκαλη.

Greek Community of Melbourne

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ