-Με βάση αυτές τις προβλέψεις, η ανθρωπότητα έχει πιθανότητες να αφανιστεί, από 50% έως 95%, πριν από το έτος 3000, ενώ ο διάσημος αστροφυσικός, Stephen Hawking, υπολογίζει, ότι αυτό μπορεί να γίνει μετά από 1.000 έως 10.000 χρόνια !

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Daily Express”, σημαντικό επίτευγμα θεωρείται η ανακάλυψη ενός αναλυτικού μαθηματικού τύπου, που ανέπτυξαν ειδικοί Καναδοί επιστήμονες, στην προσπάθεια τους να προβλέψουν, πότε ακριβώς θα συμβεί το τέλος του κόσμου!
Σύμφωνα με τους αναλυτές, που βασίζονται σε εναν νέο αλγόριθμο, η ανθρωπότητα, μετά από 200 χιλιάδες χρόνια πάνω στην Γη, θα βρεθεί μπροστά στο φάσμα της ολικής καταστροφής, περίπου μετά από 275 χρόνια, δηλαδήτο 2290!
Οι επιστήμονες του καναδικού ερευνητικού Ινστιτούτου, BCA, το οποίο επικεντρώνεται στην Παγκόσμια Στρατηγική Επενδύσεων, βασίζουν τον ισχυρισμό τους, στο ότι η ανθρωπότητα είναι ικανή να καταστρέψει μόνη τον εαυτό της, αφού, μεταξύ άλλων, απειλείται από πανδημίες, την τεχνητή νοημοσύνη και την αλλαγή του κλίματος.
Συγκεκριμένα, ο Peter Berezin, μέλος του Ινστιτούτου BCA, που εργάζεται για να παρέχει προβλέψεις για την ανάπτυξη στρατηγικών επενδύσεων, προειδοποίησε, ότι υπάρχει 50% πιθανότητα η ανθρωπότητα θα εξαφανιστεί μέχρι το έτος 2290, ενώ με βάση αυτές τις προβλέψεις, η ανθρωπότητα έχει πιθανότητες να αφανιστεί από 50% έως 95% πριν από το έτος 3000!
Ο ερευνητής του BCA υποστήριξε, επίσης, ότι η γενετική τεχνολογία είναι αυτή, που θα προκαλέσει τον αφανισμό της ανθρωπότητας με ταχύτερο ρυθμό.

Stephen Hawking: “Υπάρχει η βεβαιότητα, ότι η καταστροφή θα γίνει στα επόμενα χίλια ή δέκα χιλιάδες χρόνια και μέχρι εκείνη την στιγμή θα πρέπει να έχουμε εξαπλωθεί στο διάστημα, και σε άλλα αστέρια, έτσι ώστε μια καταστροφή στην Γη να μην σημάνει το τέλος της ανθρώπινης φυλής”

Ο ίδιος υποστηρίζει ακόμη, ότι η ανθρωπότητα σύντομα θα είναι σε θέση να αυξήσει το επίπεδο νοημοσύνης της, μέσω της γονιδιακής έρευνας, η οποία θα οδηγήσει και σε τεχνολογική πρόοδο.
Ωστόσο προειδοποιεί, αυτό θα δώσει και μεγαλύτερο περιθώριο στην ανάπτυξη πιο επικίνδυνων τεχνολογιών.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πρόβλεψη του Berezin, έρχεται να προστεθεί στα λεγόμενα του μεγάλου Βρετανού αστροφυσικού Stephen Hawking, ο οποίος είχε πει, ότι η ανθρώπινη φυλή θα πρέπει να αναζητήσει την σωτηρία της στα αστέρια, αν και ο ίδιος έδωσε στην ανθρωπότητα περισσότερο χρόνο επιβίωσης, υπολογίζοντας, ότι η ανθρωπότητα έχει ακόμη 1.000 έως 10.000 χρόνια ζωής περισσότερα, από ότι, οι προειδοποιήσεις του BCA.
Συγκεκριμένα, ο Stephen Hawking είχε πει, ότι η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας θα μπορούσε να οδηγήσει στο τέλος του κόσμου, προσθέτοντας, ότι «παρά το γεγονός, ότι η πιθανότητα μιας καταστροφής στον πλανήτη Γη, σε μια συγκεκριμένη περίοδο είναι μικρή, υπάρχει η βεβαιότητα, ότι αυτό θα γίνει στα επόμενα χίλια ή δέκα χιλιάδες χρόνια.
Μέχρι εκείνη την στιγμή θα πρέπει να έχουμε εξαπλωθεί στο διάστημα, και σε άλλα αστέρια, έτσι ώστε μια καταστροφή στην Γη να μην σημάνει το τέλος της ανθρώπινης φυλής».

aerodromia

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ