Το Γραφείο Τύπου του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW ενημερώνει:

Ο Γ. Χατζημαρκάκης (DHW) αναλαμβάνει πλέον και επίσημα Έλληνας Πρέσβης εκ προσωπικοτήτων.

Ο πρώην Ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων, Αρχηγός των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών και Πρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW Γιώργος Χατζημαρκάκης αναλαμβάνει πλέον και επίσημα καθήκοντα Πρέσβη εκ προσωπικοτήτων μετά την ορκομωσία την επόμενη εβδομάδα.

Chatzi Presvis 1Ήδη υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Η πρόταση γι αυτήν την θέση έγινε από τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κυβερνήσεως και Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Οι αρμοδιότητες του Χατζημαρκάκη θα είναι η ανάπτυξη και εμβάθυνση των σχέσεων της Ελλάδος με Γερμανία και Ευρώπη στα πλαίσια μίας ευρωπαϊκής στρατηγικής της χώρας στους τομείς οικονομίας, επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης. Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του DHW ήταν ο πρώτος βουλευτής της Διασποράς που είχε προτείνει ευρωπαϊκό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Ελλάδα και το είχε ονομάσει “Πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΗΣ”. Ο ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος περιέγραψε τον Χατζημαρκάκη σε πρόσφατη πρες κόνφερανς στην Αθήνα «εξαιρετικά έμπειρο Ευρωπαίο πολιτικό με εντυπωσιακή διαδρομή στα γερμανικά πολιτικά πράγματα». Επισήμανε, μάλιστα, ότι έκανε ο ίδιος την πρόταση στον κ. Χατζημαρκάκη μετά τη θετική, όπως είπε, ανταπόκριση του πρώην ευρωβουλευτή στο προσκλητήριο για εθνική συστράτευση.
Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού και μέλος του επιτελείου στρατηγικού σχεδιασμού του γερμανικού ΥΠΕΞ επί υπουργείας Κλάους Κίνκελ.
Σχετικά Links και φωτογραφίες:
http://www.kathimerini.gr/790832/article/epikairothta/politikh/xatzhmarkakhs-presvhs-ek-proswpikothtwn
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64089008

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ