Επίσκεψη του Δημάρχου Γκράιφσβαλντ, Δρ. ΣτέφανΦάσμπιντερ, στη Σάμουπό την αιγίδα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (ΕΓΣ).

Τη Σάμο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Γκράιφσβαλντ, Δρ. Στέφαν Φάσμπιντερ, τον οποίο υποδέχθηκε με επισημότητα στο Δημαρχείο του νησιού ο Δημάρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος. Τον Δρ. Φάσμπιντερ συνόδευσε η  Dr. Sylvia Schönfeld, Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου, και ο HeikoGallert, Αναπληρωτής Διευθυντής και Καθηγητής Μαθηματικών.

Ψηλά στην ατζέντα βρέθηκε η συνεργασία μεταξύ των δήμων Σάμου και Γκράιφσβαλντ «στα ίχνη του Πυθαγόρα», με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης. Η συγκεκριμένη συνεργασία αφορά τη διοργάνωση μαθηματικού διαγωνισμού για νέους ηλικίας 15 με 17 ετών το 2018.

Άλλα κοινά θέματα ήταν ο πολιτισμός, η προώθηση τοπικών προϊόντων και η κινητικότητα στην Ευρώπη, θεματική την οποία οι Γερμανοί προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κατά τις εκδηλώσεις και δράσεις του Δήμου Σάμου στο πλαίσιο της διεξαγωγής της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2017.

Το Δήμαρχο Σάμου πλαισίωσαν οι συνεργάτες του Δημήτρης Κυριαζής, υπεύθυνος για θέματα τουρισμού και επιχειρηματικότητας, η  ‘ΕλεναΧουσνή, διαμεσολαβήτρια του Δήμου  σε θέματα συνεργασιών με την τοπική κοινωνία, η  Αγγέλα Καζάκου, υπεύθυνη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτιδιοίκησης της Σάμου.  

Ακολούθησε συνάντηση εργασίας με φορείς του Τουρισμού (εκπρόσωποι του Ν.Π.Δ.Δ. ΔΟΤΟΥΡΣ,της Ένωσης Ξενοδόχων, Επιμελητηρίων και Πρακτόρων)και επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σάμου καθώς και ξενάγηση στο Ευπαλίνειο Όρυγμα.

Οι Γερμανοί αξιωματούχοι είχαν επίσης συνάντηση εργασίας με θέμα το πολιτιστικό προφίλ των δύο δήμων και τις δράσεις σχετικές με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από τον Δήμου του Greifswald, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Ν.Π.Δ.Δ. ΔΟΠΠΟΝΑΣ και συνάντησαν οινοπαραγωγούς / ΕΟΣΣ (Αγροτικός Συνεταιρισμός). Ακολούθησε  ξενάγηση στο Μουσείο Οίνου της Σάμου.

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση έχει καταστεί μέσα σε λίγα χρόνια σε ένα δυναμικό ελληνογερμανικό δίκτυο δήμων και περιφερειών, που είναι προσανατολισμένο στην πρακτική συνεργασία και ανοικτό στη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας. Οι συνεργασίες είναι θεματικές και πραγματοποιούνται, όταν από την ελληνική ή την γερμανική πλευρά εκφραστεί μια τέτοια επιθυμία.

Γραφείo Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV)

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ