Η Άνγκελα Μέρκελ θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένη Καγκελάριος και παρά την πτώση της δημοτικότητάς της, πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει, ότι το 54% των Γερμανών είναι ικανοποιημένο από το έργο της!
Η επικεφαλής της γερμανικής ομοσπονδιακής Κυβέρνησης αναμένεται να θέσει το 2017 εκ νέου υποψηφιότητα, προκειμένου να διεκδικήσει μια τέταρτη θητεία στον θώκο της Καγκελαρίας της Γερμανίας!
Αυτό εκτιμούν κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας, που πιστεύουν, ότι η Άνγκελα Μέρκελ είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει και πάλι την θέση του Καγκελαρίου, παρ’ ότι τα ποσοστά δημοτικότητάς της έχουν μειωθεί σημαντικά, εξαιτίας του αντίκτυπου της προσφυγικής κρίσης και της πολιτικής, που ακολουθεί.20050530-04-05.jpg
Ωστόσο, η 62χρονη Άνγκελα Μέρκελ, η οποία εκλέγεται από το 2005, έχει αποφύγει επανειλημμένα να σχολιάσει, εάν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα το 2017, υποστηρίζοντας, ότι θα αποκαλύψει τις προθέσεις της εν ευθέτω χρόνω. Τον Σεπτέμβριο είχε αναφέρει, ότι δεν το έχει αποκλείσει.
Όμως, ένας υψηλόβαθμος συνεργάτης της Γερμανίδας Καγκελαρίου δήλωσε, ότι δεν βλέπει καμία άλλη πιό ρεαλιστική εναλλακτική λύση για την προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών της CDU, από αυτή της Άνγκελα Μέρκελ, που θα αναλάβει πιθανότατα να είναι και πάλι υποψήφια για την Καγκελαρία.
«Εξ όσων γνωρίζω, δεν υπάρχει κανείς άλλος, που να προετοιμάζεται να θέσει υποψηφιότητα για αυτήν την θέση» επεσήμανε ο Πέτερ Τάουμπερ, Γενικός Γραμματέας της CDU, όταν ερωτήθηκε, εάν αναμένει να θέσουν υποψηφιότητα και άλλα στελέχη, εκτός της Μέρκελ, για την θέση του επικεφαλής του κόμματος στο συνέδριο της CDU, που αναμένεται να διεξαχθεί τον προσεχή Δεκέμβριο.

Η Άνγκελα Μέρκελ θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένη Καγκελάριος και παρά την πτώση της δημοτικότητάς της, πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει, ότι το 54% των Γερμανών είναι ικανοποιημένο από το έργο της!

Σε συνέντευξη, που παρεχώρησε στην εφημερίδα “Tagesspiegel” ο κ.Τάουμπερ, υπογράμμισε την θέση, που υποστηρίζει και η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ, ότι δηλαδή το ίδιο πρόσωπο πρέπει να αναλάβει τους ρόλους του Προέδρου του κόμματος και του Καγκελαρίου.
Επιπλέον, η Υπουργός Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν, στέλεχος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης CDU, για την οποία συχνά έχουν κυκλοφορήσει φήμες, ότι είναι μια πιθανή διάδοχος της Μέρκελ, είπε σε μια συγκέντρωση υψηλόβαθμων αξιωματικών των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ότι ελπίζει, πως θα συνεχίσει να υπηρετεί την χώρα της από την συγκεκριμένη θέση και μετά τις εκλογές.
Εξάλλου, ένα ακόμη στέλεχος του CDU, η Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ, Πρωθυπουργός του ομόσπονδου κρατιδίου του Ζάαρλαντ, σημείωσε σχετικά με την ψηφοφορία του νέου επικεφαλής του κόμματος τα εξής:
«Θα υπάρξει μια γυναίκα υποψήφιος».
Κατόπιν, η ίδια πρόσθεσε, πως το κόμμα θα εκλέξει αυτήν την υποψήφιο με μεγάλη πλειοψηφία.
Αν και η Άνγκελα Μέρκελ θεωρείται μία από τις πλέον επιτυχημένες Καγκελαρίους στην σύγχρονη Ιστορία της Γερμανίας, η δημοτικότητά της έχει καταγράψει πτώση, μετά την απόφασή της πέρυσι, να υποδεχθεί η χώρα της εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες.
Παρ’ όλα αυτά, όμως, μια δημοσκόπηση του “Infratest dimap”, που δημοσιεύθηκε την 6η Οκτωβρίου, έδειξε, ότι το 54% των Γερμανών είναι ικανοποιημένο με το έργο της, δηλαδή ποσοστό κατά 9% μεγαλύτερο σε σύγκριση με το πσοστό, που έδειξε αντίστοιχη δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ