Για αδυναμία της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού προσωπικά να υπερασπιστεί και να προασπιστεί τα Ελληνικά συμφέροντα έκανε λόγο ο Τομεάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του Νομοσχεδίου για το Δομημένο Περιβάλλον. Ο κ. Σκρέκας ξεκινώντας την ομιλία του με την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ και τις μεγάλες προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Τραμπ σημείωσε πως «Ακούσαμε τον κ. Τραμπ να ευχαριστεί τον κ. Τσίπρα για τα 2,4 δις ευρώ που θα δοθούν για τον εκσυγχρονισμό των Ελληνικών F16 και τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από αυτό στις ΗΠΑ, αλλά δεν ακούσαμε η Ελλάδα τελικά τί θα κερδίσει από την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ. Τί πήραμε τελικά εκτός από αοριστολογίες για επενδύσεις και ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα; Αποδεικνύεται ότι ο Πρωθυπουργός που εκλέχθηκε με το σύνθημα «πάρτα όλα», τελικά είναι ο Πρωθυπουργός του «δώστα όλα» και τζάμπα, χωρίς αντίκρισμα.
Επικαλούμενος τα στοιχεία που η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα μίλησε για παταγώδη διάψευση του success story του κ. Τσίπρα, καθώς φαίνεται πως η μοναδική χρονιά τα τελευταία δέκα χρόνια που η Ελλάδα είχε μπει σε τροχιά ανάπτυξης ήταν το 2014 με 0,7 % ρυθμό ανάπτυξης, όταν το 2015 κατέγραψε ύφεση 0,3% και το 2016 ύφεση 0,2%». Και όλα αυτά βέβαια ως αποτέλεσμα μιας βάρβαρης υπερφορολόγησης, που έφερε ένα αχρείαστο πρωτογενές πλεόνασμα 7 δις ευρώ, το οποίο πλήρωσαν οι Έλληνες φορολογούμενοι, που βουλιάζουν.
Συνεχίζοντας ο κ. Σκρέκας σημείωσε πως το νομοσχέδιο για το δομημένο περιβάλλον ουσιαστικά δεν αναφέρει τίποτε για τους ανθρώπους που θα εργαστούν για να το εφαρμόσουν και να βάλουν σε τάξη την αναρχία των αυθαιρέτων, δηλ. τους μηχανικούς. Επεσήμανε πως η Κυβέρνηση έχει εξοντώσει με την υπερφορολόγηση και τις ασφαλιστικές εισφορές τον συγκεκριμένο κλάδο, έχει συρρικνώσει δραματικά το αντικείμενο του στην τακτοποίηση των αυθαιρέτων και τελικά τον εξωθεί στη μετανάστευση και στην αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό, αφού για κάθε 1000 ευρώ που εισπράττει ένας μηχανικός για να ζήσει την οικογένεια του, τα 700 καταλήγουν στα κρατικά Ταμεία.
Τέλος ο κ. Σκρέκας σημείωσε πως με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και τις προβλέψεις του, εγείρονται και μείζονα ζητήματα συνταγματικότητας, «ως προς την ίση και δίκαιη αντιμετώπιση των πολιτών προ και μετά αυτού του Νόμου, καθώς οι πολίτες που εντάχθηκαν σε προηγούμενους νόμους έχουν πληρώσει υψηλότερα πρόστιμα από αυτά που προβλέπει ο συγκεκριμένος νόμος» και για το λόγο αυτό κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό να δώσει λύση.