Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε από τον αναπληρωτή Γενικό Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. CarstenMüller, παρουσία της Διευθύντριας της Βιβλιοθήκης του Goethe-InstitutThessaloniki,κας Μαριάννας Πυλωρίδου, η παράδοσηδωρεάς 83  γερμανικών βιβλίων σε ελληνική μετάφραση προς την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.

Ο κ. Müller εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για τη δωρεά αυτή σε μια τόσο σπάνια και πολύτιμη βιβλιοθήκη, όπως χαρακτήρισε την Κ.Δ.Β.Κ. „Ελπίζω ότι αυτοί οι τόμοι σύντομα θα αποκτήσουν τα σημάδια φθοράς που χαρακτηρίζουν τα πολυαναγνωσμένα βιβλία…“, ανέφερε ο κ.Müller στο χαιρετισμό του.

Ο δήμαρχος Κοζάνης, κ. Λευτέρης Ιωαννίδης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Müller και την εκπρόσωπο του  Goethe-Institut, από το οποίο έγινε η επιλογή των κλασσικών αλλά και σύγχρονων βιβλίων της δωρεάς, τόνισεπως „η εξωστρέφεια είναι σημείο κλειδί για τη βιβλιοθήκη, όπως και για την Κοζάνη.Τέτοιες συνεργασίες και παρουσίες τις επιδιώκουμε για να αναδείξουμε τη βιβλιοθήκη μας και την Κοζάνη…“

Όπως ανέφεραν ο αναπληρωτής Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας και η Διευθύντρια της βιβλιοθήκης του Goethe-Institut Thessaloniki, μέσα από αυτή την ενέργειαξεκινά μια πιο στενή συνεργασία των δύο φορέων με την Κ.Δ.Β.Κ., ούτως ώστε το κοινό να έρθει πιο κοντά στη γερμανική λογοτεχνία.Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί μέσα από διάφορες δράσεις.

Μετά την τελετή παράδοσης των βιβλίων ο αναπληρωτής Γενικός Πρόξενος,κ. Müller, η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης του Goethe-Institut, κ. Πυλωρίδου, ο δήμαρχος Κοζάνης κ. Λευτέρης Ιωαννίδης, και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και πρόεδρος της Κ.Δ.Β.Κ., κ. Παναγιώτης Δημόπουλος, συμμετείχαν σε συνάντηση εργασίας με μέλη των Διοικήσεων και υπηρεσιακά στελέχη των τριών Πολιτιστικών Νομικών Προσώπων του Δήμου Κοζάνηςμε αντικείμενο την ανταλλαγή απόψεων και τις δυνατότητες της περαιτέρω προώθησης της ελληνογερμανικής πολιτιστικής συνεργασίας,.

Η σημαντική αυτή ημέρα για την βιβλιοθήκη έκλεισε με την ξενάγηση στους θησαυρούς της και τα σπάνια βιβλία και χειρόγραφα που διαθέτει.

Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας

της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ