Μετάφραση από τα ισπανικά: Φλωρεντία Παναγιωταράκη.

Η ανησυχία του Mariangel Pablo Cabrera για τη φωτογραφία άρχισε να γεννιέται όταν πραγματοποίησε το καθήκον της εθελοντικής στρατιωτικής θητείας στην χώρα του, τη Χιλή και μετά..

Το πρώτο εγχειρίδιο φωτογραφίας που διάβασε ήταν ένα βιβλίο το οποίο έπεσε τυχαία στα χέρια του όπως εξομολογείται ο ίδιος και ήταν ένα βιβλίο τσέπης, της γνωστής επωνυμίας Kodak, κίτρινο, και πολύ διασκεδαστικό όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος! Κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι γνωριμίας του με τη φωτογραφία και μιας επιτυχημένης πλέον διαδρομής στο Σαντιάγο της Χιλής..

Μετά από αυτή την εμπειρία καταλυτικό παράγοντα στην ενασχόλησή του με την φωτογραφία έπαιξε η γνωριμία με τον φωτογράφο Juan Cesar Astudillo, αδελφό της μετέπειτα συζύγου του, ο οποίος εργάζεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Χιλής.

Μετά από πρόσκλησή του στα εργαστήρια φωτογραφίας του (workshop), παρακολούθησε διάφορες συνεδρίες μέσα από εκδρομές (στον δρόμο) όπου πειραματίζονταν σε διαφορετικά σκηνικά, φωτογραφίζοντας κτίρια, γλυπτά, κόσμο, τοπία κλπ .

Πειραματιζόμενος στην αρχή, ξεκίνησε να εργάζεται ως φωτογράφος, φωτογραφίζοντας διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις με μια αναλογική φωτογραφική μηχανή CANON 100. Όταν πλέον αισθάνθηκε σίγουρος για τον εαυτό του και έχοντας περάσει όλα τα στάδια, αγόρασε μια φωτογραφική μηχανή Canon Digital XT. Η αλλαγή για εκείνον ήταν πλέον μεγάλη αλλά και ευεργετική. Αρχίζει εκ νέου να εκπαιδεύεται, να συλλέγει στοιχεία και να παρακολουθεί workshops στο διαδίκτυο.

Σήμερα, εργάζεται πλέον σε studio με μοντέλα, με διαφορετικό φωτισμό και εφαρμόζοντας όλες τις δεξιότητες που έχει αποκτήσει μετά από διαδρομή χρόνων. Ιδιαίτερη συνεργασία έχει με τον καταξιωμένο στο χώρο της βιομηχανίας της μόδας Marco Jerez, haute couture embroidery designer προσφέροντάς του τις φωτογραφικές του υπηρεσίες, καλύπτοντας τα εργαστήρια της haute couture..

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ