– “Η Συνθήκη Σένγκεν, από μόνη της, αποτελεί καταστροφή! Είναι κάτι, που θα κάνει την Δανία, αν δεν ανασυγκροτηθεί, να εξαφανιστεί από τον παγκόσμιο χάρτη, καθώς τα εθνικά της σύνορα έχουν διαλυθεί και αυτό αποτελεί την μεγάλη απειλή για την ύπαρξη της Δανίας”!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Μεγάλη εντύπωση προκαλούν στις χώρες της Ε.Ε. οι δηλώσεις της βουλευτού του “Κόμματος του Λαού” της Δανίας, Marie Krarup, η οποία αρνείται, πως η Ρωσία αποτελεί απειλή για την χώρα της, παρά τις μεταξύ τους τεταμένες σχέσεις! Στις δηλώσεις της αυτές στον Τύπο, η Δανή πολιτικός τόνισε, πως ο πραγματικός εχθρός της χώρας της βρίσκεται “εντός των τειχών”, κατονομάζοντας το… κράτος της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες!
Μάλιστα, όταν η ίδια ερωτήθηκε, για το αν η Ε.Ε. είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος, η κ. Krarup απάντησε: «Για την Δανία; Ναι, χωρίς αμφιβολία! Η Συνθήκη Σένγκεν, από μόνη της, αποτελεί καταστροφή. Είναι κάτι, που θα κάνει την Δανία να εξαφανιστεί από τον παγκόσμιο χάρτη, αν δεν ανασυγκροτηθούμε. Τα εθνικά μας σύνορα έχουν διαλυθεί και αυτό αποτελεί απειλή για την ύπαρξη της Δανίας»!

“Μπορεί ο Πούτιν να αποτελεί μέρος ενός δεσποτικού, μη δημοκρατικού συστήματος, όμως εμείς δεν θέλουμε αυτήν την Ε.Ε., όπως είναι σήμερα. Αυτή είναι η πολιτική μας. Κι’ αν ο Πούτιν, ή η Λε Πεν μπορούν να μας βοηθήσουν με αυτήν, τότε θα είναι μια χαρά”

Στην συνέχεια, μιλώντας για την Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, η κ. Krarup εξέπληξε άπαντες, λέγοντας: «Ο Πούτιν μπορεί να αποτελεί μέρος ενός δεσποτικού, μη δημοκρατικού συστήματος, όμως δεν θέλουμε αυτήν την Ε.Ε., όπως είναι σήμερα. Αυτή είναι η πολιτική μας. Αν ο Πούτιν, ή η Λε Πεν μπορούν να μας βοηθήσουν με αυτό, τότε θα είναι μια χαρά».
Τα λόγια της κ. Krarup έχουν βαρύνουσα σημασία, αν λάβουμε υπόψιν, ότι οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Δανίας είναι ιδιαίτερα κακές, τον τελευταίο καιρό, καθώς οι δύο χώρες έχουν εκτοξεύσει εκατέρωθεν απειλές, ενώ δεν έχουν λείψει και διαφόρων ειδών επεισόδια μεταξύ της ρωσικής και της δανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Η “σταγόνα, που ξεχείλισε το ποτήρι”, ήταν η συμμετοχή των Δανών στο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ, γεγονός, που οδήγησε τον Ρώσο πρέσβη στην Κοπεγχάγη, να δηλώσει, ότι η Δανία αποτελεί, πλέον, πιθανό στόχο πυρηνικής επίθεσης!

Fahnen_Europaparlament

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ