Εννιά μαθητές από το Πυθαγόρειο Γενικό Λύκειο της Σάμου, μαζί με τους καθηγητές τους, επισκέφθηκαν την γερμανική πόλη του Γκράιφσβαλντ κατόπιν πρόσκλησης του εκεί Δημάρχου Δρ. Στέφαν Φασμπίντερ. Τα Ελληνόπουλα  ανταπόδωσαν την επίσκεψη μαθητών από το Γυμνάσιο Αλεξάντερ-φον-Χούμπολντ του Γκράιφσβαλντ στη Σάμο τον περασμένο Μάρτιο και φιλοξενήθηκαν από οικογένειες υποδοχής στη Γερμανία.

Με σύνθημα «Στα ίχνη του ΚάσπαρΝτάβιντ Φρίντριχ» οι νέοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια επιμορφωτική ανταλλαγή με επίκεντρο τον μαθητικό μαθηματικό διαγωνισμό που διοργανώθηκε ανάμεσα στα δύο σχολεία. Οι μαθητές συναντήθηκαν στο γυμνάσιο του Αλεξάντερ-φον-Χούμπολντ για τη διεξαγωγή της Μαθηματικής Ολυμπιάδας. Ακολούθησε επίσημη τελετή απονομής βραβείων, ενώ κατά το διαγωνισμό οι νεαροί γευμάτισαν στο μπιστρό της Ακαδημίας Οικονομικών Επιστημών, επισκέφθηκαν το ΊδρυμαMax-Planck, συμπεριλαμβανομένης της πειραματικής του αίθουσας.

Ο Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ, ζωγράφος του ρομαντισμού κατά τον 19ο αιώνα, είναι για την πόλη του Γκράιφσβαλντό,τι ο Πυθαγόρας για τη Σάμο. Οι πολιτιστικές ανταλλαγές και από κοινού εμπειρίες των  Ελλήνων και Γερμανών μαθητών εμπλουτίστηκαν με επισκέψεις στο Λαογραφικού Μουσείου Πομμερανίας, το κέντρο ΚάσπαρΝτάβιντ Φρίντριχ, το μουσείο υποβρυχίων καθώς και  την έκθεση PHÄNOMENTA.Επίσης διοργανώθηκε περιήγηση με οχηματαγωγό πλοίο στο Πενεμίντε και βόλτα στο Έλντενα ακολουθούμενο από περιήγηση στο Βίκ και τα ερείπια του μοναστηριού.

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση έχει καταστεί μέσα σε λίγα χρόνια ένα δυναμικό ελληνογερμανικό δίκτυο δήμων, περιφερειών, επιμελητηρίων και άλλων φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης που είναι προσανατολισμένο στην πρακτική συνεργασία και ανοικτό στη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας. Οι συνεργασίες είναι θεματικές και πραγματοποιούνται, όταν από την ελληνική ή την γερμανική πλευρά εκφραστεί μια τέτοια επιθυμία.

Γραφείo Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ