Ο Νομαρχης Ρεθυμνης κ. Γεωργιος Παπαδακης σε δειπνο προς τιμη του απο το Ελληνο Αυστραλιανο Εμπορικο Επιμελητηριο με τον Προεδρο κ. Νικο Μυλωνα.
Οι Αυστραλοι Βετερανοι Keith Rossi και Gordon Beal φοροντας τα σαρικια που τους δωρησε ο Νομαρχης κ. Παπαδακης με το Χορευτικο της Παγκρητιου Ενωσης Μελβουρνης.

Με λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκε η 69η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης στην Μελβούρνη από την Παγκρήτιο Ένωση Μελβούρνης – Αυστραλίας και την Κρητική Αδελφότητα υπό την αιγίδα της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας & Νέα. Ζηλανδίας.

Ανάμεσα των επισήμων που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της Μάχης της Κρήτης ήταν και ο Πάτερ Σταύρο Κακαβά εκπροσωπώντας την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, εκπροσωπώντας της Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος στην Αυστραλία ο Στρατιωτικός ακόλουθος Σμήναρχος Γεώργιος Μπεχλιβάνης, εκπροσωπώντας της Αυστραλιανές Ένοπλες Δυνάμεις ο Αντισμήναρχος Scott Manning, ο Αντισυνταγματάρχης Paul Nathan, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Μελβούρνη Χρήστος Σαλαμάνης, εκπροσωπώντας την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου από την λεβεντογέννα Κρήτη ο Νομάρχης Γεώργιος Παπαδάκης, η σύζυγος του Μαρία και η Αντί-Νομαρχης Ιωάννα Κεφαλογιάννη – Μπιρλιράκη, ο Υπουργός Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων James Merlino, οι Πολιτειακοί Βουλευτές, Νίκος Κότσιρας, Γιάννης Πανταζόπουλος, Τζένη Μικάκου και Juddy Madigan, ο Υπό διοικητής των Βετεράνων Μike O’Meara, o Συντονιστής του Γραφείου Εκπαίδευσης του Ελληνικού Προξενείου Χαράλαμπος Λαδόπουλος, ο Επιστάτης της Πολιτειακής Αστυνομίας John Hendrickson, Έλληνες και Αυστραλοί Βετεράνοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν μαζική η συμμετοχή της πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς κρητικόπουλων όπου έδωσαν ιδιαίτερο κρητικό χρώμα σε όλο το πρόγραμμα, ανεβάζοντας το Κρητικό Στοιχειό της Μελβούρνης στα ύψη με τα χορευτικά συγκροτήματα.

Το επτήμερο πρόγραμμα περιλάμβανε Δοξολογία στο Ιερό Αρχιεπισκοπικό ναό του Αγίου Ευσταθίου. Παρέλαση τμημάτων, Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη αλλά και στο Αυστραλό Ελληνικό Μνημείο της Μελβούρνης, Επίσκεψη στην Κρητική Ελιά των Βοτανικών Κήπων, Παρουσίαση Βιβλίων για την Μάχη της Κρήτης, Ανοικτή Διάλεξη για τα Μνημεία της Ελλάδας και της Κρήτης, την παρουσίαση της Παραδοσιακής Κρητικής Κουζίνας, ενώ Αποκορύφωμα ήταν η Πανηγυρική Χοροεσπερίδα που έγινε στο Κρητικό Χωριό με την παρουσία των 700 και πλέον παραβρισκόμενων, οι όποιοι γλέντησαν στους ήχους του Βιολιού του Αντώνη Μαρτσάκη, και τα Λαούτα των Νίκο Μαρεντάκη και Γιώργο Κλωστράκη.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων έγινε και η παρουσίαση του βιβλίου για την Μάχη της Κρήτης της συγγραφέας Στέλλα Τζομπανάκη το οποίο έχει τίτλο « Creforce – The Anzacs and the Battle of Crete » .

Σε δηλώσεις του στα Μέσα Ενημερώσεις ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης Αντώνης Τσουρδαλάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιτυχία των φετινών εκδηλώσεων και ιδιαίτερα επισήμανε την παρουσία του Νομάρχη Ρεθύμνης Γεώργιου Παπαδάκη στην Μελβούρνη για πρώτη φορά στην ιστορία αλλά και το Κρητικό συγκρότημα του Αντώνη Μαρτσάκη.

Οι χορηγοί των φετινών εκδηλώσεων ήταν η Τράπεζα Κύπρου, το Αντένα Pacific, το Victorian Multicultural Commission και η εταιρία NIKPOL.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ