Γράφει ο Πάνος Χατζηγεωργιάδης

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου και στην ευρύχωρη αίθουσα του ιστορικού Συλλόγου των Αθηναίων (ετ. Ιδρύσεως 1895), η Εθνική Εταιρεία των Ελλήνων Λογοτεχνών, πραγματοποίησε την ετήσια εκδήλωση της, η οποία και τιτλοφορείται «ΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΘΕΑ».

Η προσέλευση του κοινού, υπήρξε πέρα απο κάθε προσδοκία, κάτι το οποίο και αποδυκνείει επί του πρακτέου, το πόσο σημαντικές είναι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες για τα νεοελληνικά μας γράμματα.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών, καθηγητής ΕΚΠΑ αξιότιμος κ. Γεράσιμος Ζώρας, ενώ την όλη διαδικασία των απαγγελιών των μελών της, καθώς και τον γενικότερο συντονισμό ανέλαβαν, η ερίτιμος γενική γραμματέας της Εταιρείας κα Σοφία Μωραΐτη, καθώς και ο κοσμήτωρ αυτής, κ. Άγγελος Γέροντας.

Επίσης, στα πλαίσια της συγκεκριμένης εκδήλωσης, επιτιμοποιήθηκε ο Ιταλός Καθηγητής κ. Natale Antonio Rossi πρόεδρος της συνομοσπονδίας Ιταλών λογοτεχνών (Federazione Unitaria
Italiana Scrittori
), ο οποίος στην αντιφώνηση του τόνισε την σημασία της διατήρησης γλωσσών όπως τα Ιταλικά και τα Ελληνικά ως βάσεων όπως και είναι, του Ευρωπαΐκού Πολιτισμού.

Ακολούθησε δεξίωση και συζητήσεις αναμεταξύ όλων των συντελεστών με αφορμή την εν λόγω εκδήλωση, καθώς και περί λογοτεχνικών ζητημάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ