Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ετήσια έκθεση του Ελληνο-Αυστραλιανού Πολιτιστικού Συνδέσμου Antipodean Palette στην Steps Gallery,  και η οποία ολοκληρώνεται την Πέμπτη 9 Αυγούστου.
Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν το Σάββατο το απόγευμα με τη συμμετοχή άνω των 250 ατόμων, τα οποία είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα έργα 15 Ελληνο-Αυστραλών καλλιτεχνών και να αγοράσουν τις εξαίρετες δημιουργίες τους, να τους γνωρίσουν και συνομιλήσουν μαζί τους για το έργο τους.
Τα εγκαίναι έκανε ο πρόεδρος του Multicultural Arts Victoria, κ. Michael Van Vliet ο οποίος επικρότησε τις προσπάθειες τους Ελληνο-Αυστραλιανού Πολιτιστικού Συνδέσμου για την προβολή και προώθηση των τεχνών και στάθηκε στα θαυμάσια έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση, λέγοντας πως είναι σημαντικό ότι συμμετέχουν αναγνωρισμένοι και νέοι καλλιτέχνες στην ίδια έκθεση.
Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη κ. Δημήτρης Μιχαλόπουλος απευθύνοντας ένα σύντομο χαιρετισμό εξήρε το έργο του Συνδέσμου και των καλλιτεχνών μας. 
 
Χαιρετισμός απηύθυνε επίσης και ο Γραμματέας του Συνδέσμου Γιάννης Γεωργίου, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ιστορικό της έκθεσης και στις δραστηριότητες του Ελληνο-Αυστραλιανού Πολιτιστικού Συνδέσμου. Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε η Στέλλα Πάπα.
 
Στην έκθεση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Θόδωρος Μάρκος, ο διευθυντής του Ελληνικού Μουσείου κ. Τζον Τατούλης και η διευθύντρια της  National Association for the Visual Arts κ. Εσθερ Ανατολίτης.
Δημοφιλέστερο έργο αναδείχθηκε πίνακας της νεαρής ζωγράφου και φοιτήτριας στη σχολή Καλών Τεχνών του RMIT, Κυριακής Θεοδωρικάκου.
 
Επιμελητές της έκθεσης είναι οι καλλιτέχνες και μέλη της ειδικής επιτροπής του Συνδέσμου: Αφροδίτη Καραλή, Σταύρος Μεσσήνης, Στέλλα Πάπα και Βασιλική Πέτρου.
 
Στην έκθεση παρουσιάζουν έργα τους οι: Emmy Mavroidis, Heidi Seraphim, Helene Athanasiadis, Kyriaki Theodorikakos (Teo), James Pasakos, Jim Pavlidis, Luke Spiliopoulos, Nelly Skoufatoglou, Nick Athanasiou, Olga Tsara, Panos Apostolou, Rolando Garay-Matziaris, Sofronis Michaelides, Stella Tsirkas και Theo Papathomas.
Η έκθεση αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία  για τους φιλότεχνους να θαυμάσουν και να αγοράσουν τις εξαίσιες δημιουργίες των καλλιτεχνών μας.
Παράλληλα, πολλοί συμπάροικοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Νίκου Νομικού και να ακούσουν ποιητές μας να παρουσιάζουν ποιήματά τους σε ένα υπέροχο ποιητικό απόγευμα που διοργάνωσε ο Ελληνο-Αυστραλιανός Πολιτιστικός Σύνδεσμος, την Κυριακή, στην Steps Galler, όπου πραγματοποιείται η 8ς ετήσια έκθεση τέχνης Antipodean Palette.
Τη νέα ποιητική συλλογή του  Νομικού, “Πορεία της Βαθειάς Πηγής”, παρουσίασε ο καταξιωμένος πανεπιστημιακός και ποιητής Γιώργος Μουρατίδης, ο οποίος εξήρε το έργο του Νίκου Νομικού. Για λόγους υγείας ο Νομικός δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση.
Μετά την παρουσίαση του βιβλίου ακολούθησε, το δίγλωσσο Ποιητικό Απόγευμα στο οποίο ποιητές της παροικίας μας μίλησαν για τη δουλειά τους και απήγγειλαν ποιήματά τους, μεταξύ των οποίων ήταν ο Κωνσταντίνος Καλυμνιού, ο Γιώργος Μουρατίδης και ο Γιώργος Αθανασίου.
Ο διακεκριμένος Ελληνο-Αυστραλός λογοτέχνης Τομ Πετσίνης ήταν ο κύριος ομιλητής του ποιητικού απογεύματος, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο του και διάβασε ποιήματά του.
Συντονιστές του προγράμματος ήταν ο Γιώργος και η Μόνικα Αθανασίου.
Greek-Australian Cultural League

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ